Search
Close this search box.

Catalunya es posarà al capdavant de la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP), una associació de cooperació transfronterera creada l’any 1983 per les regions franceses d’Aquitània, Migdia-Pirineus i Llenguadoc-Rosselló; les comunitats autònomes d’Euskadi, Aragó, Navarra i Catalunya, i el Principat d’Andorra. La Generalitat va aprovar la creació del programa per a la presidència catalana de la Comunitat de Treball dels Pirineus 2019-2021 i demà n’assumirà el càrrec. Ho farà durant el Consell Plenari de l’òrgan de cooperació transfronterera, que els darrers dos anys ha estat dirigit per l’Aragó.

Segons explica Ràdio Seu, el programa per a la presidència catalana té assignades les funcions d’organitzar les reunions del Comitè executiu i els Consells plenaris de la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP) i elaborar-ne el pla de treball. També preveu realitzar el seguiment de les accions acordades per a l’execució del pla de treball. El programa consta de dos òrgans: els grups de treball i la coordinació. Andorra va assumir-ne la presidència l’any 2013 i va liderar l’elaboració d’un nou marc pressupostari i regulador de la cooperació territorial. L’aleshores ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, va assumit el càrrec en qualitat de president de l’Organisme Andorrà de cooperació Transfronterera (OACT).

Alguns dels projectes més destacats de la CTP és la creació de l’Observatori del Canvi CIimàtic dels Pirineus, per ajudar el territori a adaptar-se a l’emergència climàtica i als seus impactes . El darrer informe de l’organisme, presentat l’any passat, confirmava l’augment significatiu de les temperatures màximes i mínimes diàries al llarg del segle XXI. També determinava que la major variabilitat en el gruix i durada de la coberta de neu podrien suposar un desafiament per a les estacions d’esquí alpí. 

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu