Després de fer-se públic el comunicat conjunt entre el govern espanyol i la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) sobre les immatriculacions fetes per les Diòcesis en el període comprès entre el 1998 i el 2015, el Bisbat d’Urgell va assegurar que va immatricular legalment 1.542 béns (esglésies, rectories, ermites i camps rurals, entre altres) dels quals «no hi ha cap dubte sobre la propietat de l’Església» des de fa segles, segons van afirmar en un comunicat.
A més a més, el Bisbat va posar en relleu que hi ha una cinquantena de béns immobles que el govern d’Espanya li atribueix, malgrat que asseguren que «falten dades per a la seva correcta i completa identificació», per la qual cosa «caldrà una ulterior informació cadastral». A banda, també consten cinc béns més que «per error», que s’atribueixen al Bisbat en aquesta mateixa llista espanyola.
Amb tot, des del Bisbat d’Urgell es va remarcar que no es tracta d’un llistat de béns a retornar per part de l’Església, sinó d’un llistat «amb les incidències i errors en la relació original del govern espanyol lliurada a la CEE». Finalment, es va posar de manifest que des que la generalitat de Catalunya va fer públic el llistat detallat de béns immatriculats per l’Església catòlica el juliol del 2020, «el Bisbat d’Urgell ha rebut una única reclamació d’un privat, que no ha tingut recorregut legal».