Search
Close this search box.
JOSEP ANTON ROSELL PUJOL
PERIODISTA

En aquestes darreres setmanes es veu un fort moviment en el camp de la restauració andorrana. Les Jornades Gastronòmiques en diferents parròquies i la campanya de productes i cuina andorrana, a part de la gran gala gastronòmica amb els millors cuiners del país i fora de les nostres fronteres, són testimonis clars que existeix un interès, per part del sector, en promocionar i donar a conèixer les excel·lències gastronòmiques que tenim al Principat, començant per la matèria primera i acabant per la seva elaboració a través dels mestres cuiners del país i amb el consell dels que vénen de fora. Potser l’únic element negatiu és la poca resposta pública a algunes d’aquestes manifestacions. Però tota empresa comença per un primer pas i ja no acaba fins a l’èxit final.

Els actes i la programació m’han fet pensar molt en les variacions de la gastronomia en el temps actual. Partint del concepte d’alimentació per una part i de cuina per una altra, podem elaborar tot un procés de millora i oferta culinària agradable per a tots.

L’alimentació és un dels grans recursos andorrans, a través dels seus productes més definits i de qualitat reconeguda. En un moment cada vegada més exigent proporcionar aliments bàsics –els de tota la vida– amb el segell de la qualitat s’agraeix. Només cal veure els moviments de cuina ecològica o altres per l’estil. Si sabem fer arribar el missatge que la nostra alimentació, a part de molt bona, és sana i ecològica, tenim un potencial d’oferta realment important. Aquesta és una faceta que opino que hauria de ser més publicitada en endavant, perquè pot donar meravellosos resultats.

I després està la cuina. L’autòctona creada cada dia en els fogons de les llars i fetes per les nostres cuineres. Aquesta gastronomia casolana, pel que té ara mateix d’original –en el regne del menjar preparat– és un element cultural i turístic de primer ordre. Oferim la cuina tradicional i a través d’ella desenvolupem noves innovacions sense perdre els sabors de sempre. L’art del bon menjar és el resultat de l’artesania del saber cuinar. A casa nostra tenim els elements per crear rutes gastronòmiques i fer un element important per la visita al país. Hem començat. Ara necessitem continuar i promocionar de forma més àmplia.

Per a més informació consulti l’edició en paper.

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu