Search
Close this search box.

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, es va sumar ahir a les desenes de batlles de tot Catalunya que aquests dies s’han acollit al dret a no declarar amb relació al seu suport al referèndum de l’1 d’octubre. Desenes de persones es van concentrat a la porta de la Fiscalia Superior de Catalunya, a Barcelona, on Batalla havia estat citat a declarar per la Fiscalia espanyola atesa la seva condició d’aforat, ja que també és diputat al Parlament.

Batalla, com la majoria d’alcaldes investigats per l’1-O, es va negar a respondre a les preguntes del fiscal i es va limitar a signar l’acta després d’escoltar les interpel·lacions. A la sortida del TSJC, Batalla va atendre els nombrosos mitjans de comunicació que van seguir la citació i va reivindicar que aquest diumenge «s’ha de poder votar a tot Catalunya perquè és el que demana la gent». En aquest sentit, pel que ha pogut copsar tant a la Seu com parlant amb d’altres alcaldes, «aquests dies quan voltem pel carrer, la principal pregunta que ens fa la gent és si podran votar, perquè la gent té moltes ganes de dir-hi la seva, tant els qui defensen el ‘Sí’ com els qui defensen el ‘No’», informa RàdioSeu.
Batalla defensa «que la gent pugui votar lliurement i de manera pacífica com vol que sigui el seu país». Per això, el polític urgellenc denuncia que «judicialitzar tot això i generar un estat policial, amb l’arribada de molta policia de fora, sense cap mena de dubte no ajuda a la tranquil·litat amb la qual es planteja un referèndum perquè la gent, la del ‘Sí’ i la del ‘No’, pugui decidir lliurement el seu futur».

El Ball Cerdà davant el TSJC / Els manifestants, amb una àmplia presència de veïns i representants polítics de l’Alt Urgell, es van concentrar a la porta de la Fiscalia General, en ple centre de Barcelona, per mostrar la complicitat amb l’alcalde urgellenc i el rebuig a l’assetjament judicial i les amenaces de l’Estat espanyol cap als més de 730 alcaldes que han donat suport explícit a la celebració del referèndum i s’han ofert a col·laborar en la votació. La protesta va estar encapçalada per una pancarta portada per d’altres alcaldes i alcaldesses de la comarca, tant del PDeCAT com d’ERC, amb el lema No esteu sols. Tots som Batalla. També s’hi van apropar per recolzar-lo diversos diputats al Parlament, a més a més del coordinador del PDeCAT, David Bonvehí, l’exconsellera Neus Munté i el president de l’entitat Súmate, Eduardo Reyes.

L’ANC Alt Urgell va organitzar un autocar per a tots els alturgellencs que volguessin donar-li suport de manera presencial. La concentració es va desenvolupar de manera festiva i reivindicativa i els assistents, a banda dels càntics habituals aquests dies, també van cantar a ritme d’acordió peces tradicionals del Pirineu com El gall negre, amb una lletra adaptada a l’actualitat política.

Alguns manifestants fins i tot van ballar el Ball Cerdà davant la porta de la Fiscalia, una acció a la qual també s’hi va sumar el mateix alcalde urgellenc a la sortida de l’edifici judicial.

Paral·lelament, desenes de representants polítics i socials van expressar a través de les xarxes el suport a Albert Batalla a l’hora en què estava citat a declarar. Entre molts altres, s’hi van expressar en aquesta línia el conseller de la Presidència, Jordi Turull; el president de l’Associació Catalana de Municipis, Miquel Buch; el portaveu del PDeCAT al Congrés, Francesc Homs, la diputada d’ERC Alba Vergés i el professor titular de Ciències Polítiques i Sociologia de la UAB, Salvador Cardús.

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu