Un referent cultural d’Andorra la Vella i un dels impulsors de les caramelles a la capital. El músic i compositor Joan Roure va ser, sens dubte, una figura cultural destacada a la parròquia, i és per això que l’Institut de Música, l’Orfeó d’Andorra i l’Esbart d’Andorra la Vella, conjuntament amb el comú van celebrar aquest dissabte a la tarda un concert en homenatge a la seva figura, en context amb els actes del 40è aniversari de l’Institut de Música, després que no pogués celebrar-se el març del 2020, tal com estava plantejat inicialment.
Aprofitant el lligam de Roure amb les tres entitats, es van interpretar cinc peces com Bonica Andorra per part de l’Orfeó, o Aplec de Meritxell, ofertat per l’orquestra de l’Institut, que a banda de la secció de corda, va incorporar una petita plantilla de vent arribant fins a la trentena d’alumnes. L’Esbart d’Andorra la Vella va ballar altres tres peces. En el marc de l’homenatge, a més, també es va aprofitar per enregistrar un CD amb les cançons de l’autor per primera vegada, amb la voluntat de donar a conèixer el patrimoni als més joves.
El concert d’homenatge a Joan Roure ha servit per donar el tret de sortida a un cicle de recitals que posa en marxa l’Institut de Música i que s’allargarà fins a finals de juny. El projecte, que neix amb la voluntat d’integrar l’Institut de Música en la vida cultural de la parròquia, es desenvoluparà en diversos escenaris de la parròquia i tindrà els estudiants de diferents disciplines com a protagonistes, que podran mostrar al públic el treball que fan al centre i la seva evolució artística, segons va informar l’ANA.
La propera cita serà el dissabte 30 d’abril a l’església de Sant Esteve a les 17.30 hores, amb un concert de cambra amb els alumnes Arnau Gallardo (violoncel), Paula González de Alaiza (violoncel), Sergi Sansa (orgue) i Clara Vila (clarinet), amb la professora pianista acompanyant Míriam Manubens.