Search
Close this search box.

El Projecte Boscos de Muntanya, l’entitat líder en voluntariat ambiental a Catalunya, va reunir fins a 546 voluntaris (entre els quals, 112 joves) en la campanya d’estiu d’enguany, que va tenir lloc a les comarques del Pallars Sobirà (Esterri de Cardós, Massís de l’Orri i Valls d’Àneu-Parc Natural de l’Alt Pirineu) i el Ripollès (Parc Natural de les Capçaleres del Ter i el Freser), segons va informar Ràdioseu. 

Al llarg de 22 setmanes, i guiats en tot moment per tècnics i professionals de la natura i del medi ambient, els participants van dur a terme prop de 28.000 hores de voluntariat en feines de recuperació i cura dels boscos. L’estímul de l’economia circular rural a partir de la ramaderia, la prevenció d’incendis i la protecció de l’hàbitat d’espècies locals van ser els tres grans eixos d’acció.

La intervenció en 50.000 m2 de terreny va generar més de 100 tones de fusta amb el segell PEFC de gestió forestal sostenible. També van recuperar-se cinc quilòmetres de camins ramaders tradicionals i 15.000 m2 de pastures, i van restaurar-se diversos trams de murs de pedra seca. Alhora, els voluntaris van instal·lar dos abeuradors de fusta per al bestiar i van construïr dos miradors amb fusta pròpia.

El director del projecte, Andreu González, va valorar molt positivament la campanya 2019 i va fer una crida a les institucions perquè es comprometin amb la protecció mediambiental. «Veiem que la ciutadania té moltes ganes d’implicar-se en els reptes ambientals que tenim com a societat, com el risc d’incendis, l’emergència climàtica i la pèrdua de paisatges i de biodiversitat, però tant la Generalitat com els ajuntaments i les diputacions encara no hi destinen prou recursos», va manifestar. De cara a l’edició 2020, l’entitat es va marcar com a objectiu arribar als 700 voluntaris i ampliar les estades d’adolescents, un sector de població molt receptiu i alhora clau per garantir la incidència de la feina al bosc a llarg termini. 

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu