Search
Close this search box.
  • L’èxit de la proposta garanteix una nova edició l’any vinent

EL PERIÒDIC
LA SEU D’URGELL

Periodic
La darrera degustació, de la Reula. Foto: AJUNTAMENT DE LA SEU

La Ruta de les Formatgeries de l’Alt Urgell 2014, que es va tancar aquest diumenge amb la visita a la formatgeria artesana La Reula, ha obtingut una bona resposta de públic amb la participació d’un total de 140 persones en les sis visites organitzades en diferents formatgeries de la comarca.

Al llarg d’aquest 2014, els participants han pogut visitar, a més a més de La Reula, les formatgeries Mas d’Eroles d’Adrall, Serrat Gros d’Ossera, Baridà de Bar, Castell-llebre de Castell-llebre i L’Oliva d’Oliana.

Totes les sortides s’han iniciat a l’Espai Ermengol on s’ha fet un recorregut per les diverses plantes, explicant la història del territori a través del formatge i el seu procés de producció. També s’ha pogut visionar un audiovisual informatiu sobre la Cooperativa Cadí i degustar els productes amb Denominacions d’Origen Protegida Formatge i Mantega de l’Alt Urgell i la Cerdanya. Cada ruta ha culminat a les poblacions alturgellenques per visitar cadascuna de les sis formatgeries.

L’oferta cultural i agroalimentària, que ha tingut lloc durant sis diumenges entre els mesos de maig i d’octubre, s’ha emmarcat en la programació de Les Rutes Guiades a la Seu d’Urgell i comarca de l’edició d’aquest any.

nova edició al 2015 / «Aquesta proposta organitzada des de fa tres anys per l’Espai Ermengol ja s’ha consolidat entre els urgellencs i en cada edició hi han participat més turistes, aconseguint l’objectiu de donar a conèixer el formatge com a producte agroalimentari del territori i també els seus productors, per tal de donar-li el valor que es mereix», va manifestar el regidor de Turisme i Promoció Econòmica de l’Ajuntament urgellenc, Jordi Pallarès.

«Davant l’èxit creixent d’aquesta ruta, l’any vinent es tornarà a organitzar però, això si, amb la introducció d’alguna novetat», va avançar Pallarès.

Per a més informació consulti l’edició en paper.

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu