Search
Close this search box.
El Periòdic d'Andorra

Viladomat està obert a tornar a negociar amb l’ajuntament de Porta

El conseller delegat de Saetde no descarta parlar de nou sobre l’ampliació de Grandvalira per França

El conseller delegat i accionista majoritari de Saetde, Joan Viladomat, es va mostrar ahir obert a tornar a negociar amb l’ajuntament del poble fronterer de Porta el projecte que havia de connectar el Pas de la Casa amb Porté-Puymorens, a França. La iniciativa de la societat Domaine Porte des Neiges, en què estava integrada Pas Grau Internacional, volia ampliar el domini de Grandvalira i incloïa també la construcció d’un complex immobiliari i un camp de neu. Finalment però, Pas Grau únicament va arribar a instal·lar un telecadira que es va acabar desmuntant el 2010 quan el projecte es va trencar i es va portar als tribunals.

Una vegada feta pública la sentència emesa pel tribunal administratiu de Marsella que va fixar en 1,5 milions la indemnització que Porta ha de donar a la societat andorrana per incompliment del contracte que havia de permetre el desenvolupament de tot el complex, Viladomat va considerar que «aquest assumpte queda tancat». I va afegir que «si l’ajuntament de Porta té interès en reobrir la possibilitat de tirar endavant el projecte, en parlarem». Aquesta era, de fet, una de les opcions que algunes veus havien apuntat si la compensació a pagar per part de l’ajuntament era massa elevada. I és que el fet que Porta no pogués assumir la indemnització podria tornar a obrir la possibilitat de reprendre el projecte.

En aquest sentit, el conseller delegat de Saetde va definir l’alcalde actual de Porta com «una persona molt raonable que sap que, entre els pobles de muntanya, l’esquí segueix sent un dels actius més importants». «Amb l’antiga alcaldessa les possibilitats que això pogués funcionar eren zero. Per tant, ara segur que n’hi haurà més», va remarcar. A més, va recordar que Porta és un poble petit «que s’ha despoblat i intenten trobar sempre mecanismes per desenvolupar el seu territori i nosaltres som un actor veí i això ho sabem encara que fins ara estiguéssim discutits». Per això, va deixar les portes obertes a l’alcalde «per qualsevol cosa que se li acudeixi» i va explicar que «nosaltres els visitem regularment per veure si els podem ajudar».

Per exemplificar les relacions que es podrien forjar amb Porta, Viladomat va manifestar que «Grandvalira està a dos metres del riu Arieja» i que pel Pas de la Casa «és unt erritori interessant» per desenvolupar-hi activitats, «ja sigui directament relacionades amb l’esquí o altres activitats com motos de neu, raquetes o construcció d’iglús».

Indemnització d’1,5 milions d’euros/ Joan Viladomat va exposar també que la compensació fixada finalment pel tribunal administratiu de Marsella després que el maig de l’any passat el Consell d’Estat francès –organisme equivalent al Tribunal Constitucional– anul·lés la resolució prèvia de Marsella i li exigís una compensació, «ens ha permès recuperar la inversió». A més, va assegurar que «com que part d’aquesta indemnització que ens han de pagar està assegurada, tenim la garantia de cobrar». I va avançar que ni per part seva ni per part de l’ajuntament tenen intenció «d’eternitzar» el procés.

El projecte d’ampliació de Grandvalira cap a territori francès a través de Porte des Neiges es va iniciar la temporada 2005-2006, amb l’entrada en funcionament d’un telecadira que va veure el seu final quatre anys després. Aquest giny havia de ser el primer pas pel desenvolupament posterior d’un complex hoteler i d’un camp de neu, que finalment no es va arribar a dur a terme. L’ajuntament de Porta va parar el projecte al·legant raons mediambientals. 

Comparteix
Notícies relacionades
Comparteix
Notícies destacades
Publicitat
Enquesta
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu