Principadel, la societat que promou la construcció del complex de pàdel de Santa Coloma, està en procés d’incorporar un nou inversor del país. Una necessitat imperant per poder fer front a alguns deutes que encara arrossega amb proveïdors i, sobretot, per poder acabar de construir la totalitat d’instal·lacions esportives previstes en el projecte capitanejat per Miguel Lao.
Preguntats sobre la situació, des de la societat es va remarcar que estan a l’espera que l’entrada de nou capital es pugui concretar. De fet, van indicar que confien que «en breu» es puguin donar a conèixer novetats al respecte i desencallar la situació.
Proveïdors
En mig de tot plegat s’hi troben alguns proveïdors que encara no han pogut cobrar. És el cas d’alguns petits empresaris consultats per EL PERIÒDIC, que han preferit mantenir-se en l’anonimat per relatar la seva situació. «Em van fer un petit encàrrec coincidint amb el World Padel Tour i teníem un acord tancat amb una retribució per cobrir la feina feta», comenta un d’ells. «Vam haver de treballar amb urgència, amb prou feines un mes de marge per poder arribar a la cita», recorda, i ara, pràcticament un any després encara no ha cobrat per la feina feta. D’altres relaten situacions similars i afegeixen que, en algun cas, no disposaven de contracte formal, però sí que conserven tots els correus electrònics intercanviats amb els quals es va lligar la feina.
Alguns petits proveïdors han reclamat deutes pendents però no han obtingut resposta
Segons les seves explicacions, després de deixar un temps prudencial, van procedir a reclamar el deute. «La resposta va ser una carta, que en teoria han rebut tots els proveïdors amb qui tenien deutes pendents, en la qual se’ns explicava que buscaven nous inversors per corregir la situació», exposen. A la carta, que els va arribar a finals de novembre, la societat assegura que el projecte tira endavant «a pesar de les dificultats produïdes per la baixa d’un inversos principal» que ha tingut «com a conseqüència l’endarreriment de les nostres obligacions de pagament a curt termini». Per tal de solucionar-ho, des de la societat informen que «properament tancarem l’entrada d’un inversor del país que veu aquest projecte com una oportunitat de créixer i aportar solucions perquè Club Principadel sigui un referent tant a Andorra com a nivell internacional». A dia d’avui, però, la situació no ha canviat. De fet, alguns d’aquests empresaris afirmen que han tornat a reclamar els diners per la feina feta, però que ja no han rebut resposta. «Arriba un moment que ja ho dones per perdut», manifesten.
Tot plegat mentre de manera paral·lela Lao també ha de trampejar els plets judicials que té sobre la taula. I és que les desavinences familiars entre els propietaris dels terrenys van fer que el cas acabés a la Batllia i el Tribunal Superior obligués a paralitzar les obres a l’espera de determinar qui havia de cobrar el lloguer del solar.
Dificultats recurrents
A més d’aquests conflictes, Principadel també s’ha afrontat a dificultats econòmiques. El projecte va patir retards des d’un inici i es van haver d’introduir canvis en el projecte inicial que van apujar els costos. Ara s’haurà de veure si Lao aconsegueix la confiança de nous inversors que permetin acabar el complex. Mentrestant, però, la part de les instal·lacions que estan acabades segueix funcionant amb normalitat.