Search
Close this search box.
El Periòdic d'Andorra

La unitat d’aguts de psiquiatria atén 45 menors d’edat

Aquestes dades són des del mes de gener fins al juliol

La unitat d’aguts de psiquiatria del Servei Andorra d’Atenció Sanitària (SAAS), va registrar 61 ingressos de 45 menors d’edat entre els mesos de gener i juliol. L’estada mitjana dels pacients a la unitat, la qual disposa de quatre llits d’hospitalització de psiquiatria de menors, ha estat d’11 dies. Aquesta és la resposta escrita que la ministra de Salut, Helena Mas, va traslladar aquest dimecres al conseller general del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere Baró, mitjançant el BOPA.

El conseller també demanava pel nombre de joves ingressats el país amb trastorns, tant en règim de llarga durada com en règim de dia, i Govern va contestar que actualment el Centre Residencial d’Educació Intensiva (CREI), atén cinc adolescents que es troben ingressats al servei residencial.

Fins al 31 de juliol, a més, cal destacar que hi ha hagut 36 ingressos a l’hospital de dia infantojuvenil (33 pacients) amb una mitjana de 80 dies d’estada i 213 ingressos (22 pacients) a l’SRCA, amb la mitjana de 177 dies d’estada.

En relació amb els joves ingressats fora del país, des del Govern s’assenyala que hi ha tres menors en escoles terapèutiques d’Amalgama7 (atenció ambulatòria, residencial o en règim de centre de dia a adolescents i joves amb comportaments de risc o un perfil bàsic de trastorn conductual i/o patologia dual i a les seves famílies); nou menors al centre terapèutic ITA (xarxa integrada per recursos especialitzats en el tractament de trastorns alimentaris, trastorns de conducta, trastorns de personalitat, trastorns del neurodesenvolupament, les addiccions i la psiquiatria general), i un a Ampans (fundació que dona suport a persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament, malaltia mental i situació de vulnerabilitat).

Al llarg del text, l’Executiu també argumenta que per tal de donar recursos a les persones amb problemes d’addiccions, així com de salut mental, s’està treballant per desenvolupar estructures complementàries a les accions que estableix el PISMA, al desenvolupament de les noves modalitats d’habitatge i al centre de salut mental que es projecta de manera conjunta amb el Bisbat d’Urgell, que «facilitin la continuïtat assistencial, l’acompanyament en el decurs de la vida i amb el focus en la comunitat i l’atenció integral». 

En relació amb les accions previstes al PISMA que no s’estan complint en el calendari previst, el Govern reconeix que s’han iniciat i dut a terme 31 de les 62 accions previstes al pla. 

Comparteix
Publicitat
Notícies relacionades
Comparteix
Notícies destacades
Publicitat
Enquesta
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu