«Després de quatre mesos sense defuncions per Covid-19 a la Seu, hem de lamentar-ne una altra», va tuitar dissabte a les 22.00 hores, l’alcalde de la capital alt urgellenca, Jordi Fàbrega. Es tracta del darrer pacient, d’edat avançada, que estava ingressat a la Fundació Sant Hospital del municipi i que va morir aquell dia a la matinada. Era la zona de Catalunya que portava més temps sense lamentar cap defunció.
Fàbrega va mostrar el seu condol per la família i va demanar seguir amb les mesures de seguretat per evitar els contagis i la transmissió del virus. «Recordeu, avui i sempre: reduir contactes, distància d’1,5-2 metres, rentat de mans, mascareta i espais oberts», apuntava a través de Twitter. I és que encara que la velociat de propagació del virus (Rt) a la població general està per sota d’un punt, per tant, és baixa, l’alcalde va recordar que el risc de rebrot (iEPG) a la Seu d’Urgell es manté alt. En concret, en els 286,35 punts.
Pel que fa a la totalitat de la regió sanitària de l’Alt Pirineu i l’Aran però, el risc de rebrot ha disminuït considerablement passant de ser de 214,11 punts la setmana passada a 180,88 aquesta. A més, després de dues setmanes també ha baixat la Rt, que ara se situa en 0,98 punts. Segons informa el Departament de Salut de la Generalitat, arreu de Catalunya es registren 138.345 casos confirmats acumulats des de l’inici de la crisi sanitària al març, 13.093 defuncions i hi ha 690 pacients ingressats a centres hospitalaris actualment. D’aquests, 123 es troben a la Unitat de Cures Intensives (UCI).