Search
Close this search box.
Alexandra Baulina

Fills d’Andorra proposa més prevenció a les escoles

Elabora projectes per oferir més seguiment a les famílies

L’associació Fills d’Andorra té l’objectiu de formar part de la Comissió Nacional de la Infància i l’Adolescència (CNIA), a més, està elaborant projectes per conscienciar els joves a les escoles sobre els trastorns d’addicció i de conducta i volen, també, oferir més seguiment a les famílies així com formació a la Policia sobre aquest tipus de trastorns, tenir un telèfon d’emergències per fugues d’adolescents, conjuntament amb Afers Socials i la Policia, sobre 24 hores i treballar de la mà amb el Govern.

L’associació pretén treballar conjuntament amb altres entitats que estan implicades al voltant dels temes d’infància i d’adolescència, fent accions transversals per poder protegir la infància i l’adolescència en tots els seus àmbits. Actualment, forma part de la COPEC (Comissió de Participació de les Entitats Cíviques) i va sol·licitar formar part de la Comissió de seguiment de la llei d’Infància i d’Adolescència. A més està pendent que el ministre d’Afers Socials, Víctor Filloy, els hi confirmi que són membres de ple dret. «Sé de ben cert que no ens negaran de formar-hi part. Filloy i Espot volen que totes les persones implicades en l’àmbit d’infància i d’adolescència puguin ser-hi», va declarar Carles Perea, responsable tècnic de l’associació, qui va afegir que «quan es reuneixi la comissió d’infància i d’adolescència, s’han d’aprovar coses pendents com els reglaments de funcionament del CREI i del CRAE, que és el CAI. Aquests reglaments han de passar per aquesta comissió i un cop s’aprovin, intentarem anar treballant temes transversals amb els altres membres de ple dret que vagin en benefici dels joves i adolescents d’Andorra». 

Fa unes setmanes, l’associació es va reunir també amb la Teresa Milà, secretaria d’Estat d’Afers Socials, i Aurembiaix Semis, cap d’àrea d’atenció als joves, per a que els hi expliquessin com estava plantejat el funcionament del Centre Residencial d’Educació Intensiva (CREI), va senyalar Perea, i va afegir que des de l’associació tenien una sèrie «d’inquietuds» perquè el que no volien és que el CREI funcioni com està funcionant actualment, amb algun servei que haguessin preferit replantejar. A la reunió, però, Perea va poder veure que és un projecte centrat en l’adolescent, en les seves necessitats i que considera com a «molt bon projecte de país».
No obstant, va manifestar que «som l’única associació amb qui Govern no s’ha assegut per buscar el millor pla estratègic per a fer intervenció i prevenció. Volem que el Govern ens consideri en els plans d’intervenció i de prevenció.»

Fins l’actualitat, Fills d’Andorra ha atès 63 casos amb l’ajuda de mares, un psicòleg i un educador social i psicopedagog sociolaboral, però que en el cas que hi hagi necessitat de part de les famílies d’una prestació econòmica, tècnica, tecnològica o d’un advocat, l’entitat no fa teràpia i deriva el problema a un servei com Afers socials, a la justícia juvenil o aconsellen contactar amb la Policia. En aquests casos, l’associació no s’encarrega de trucar a la Policia sinó que només aconsellen a les famílies de fer-ho ells mateixos. 

Comparteix
Notícies relacionades
Comparteix
Notícies destacades
Publicitat
Enquesta
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu