La data no es definitiva i encara s’estan acabant de perfilar les mesures que es proposaran per aplanar el camí de les persones que s’endinsin en una nova iniciativa empresarial, però el Partit Socialdemòcrata plantejarà al Consell General la necessitat de regular l’emprenedoria per tal de fomentar la creació de projectes. Abans, però, els consellers socialdemòcrates adscrits al grup parlamentari mixt aprofitaran l’esdeveniment del debat d’orientació política previst per a les primeries de maig per constrènyer el Govern a acomplir el compromís d’«acollir 20 refugiats» al país.
«No és res extraordinari» sinó quelcom que ja fa anys que a nivell internacional s’impulsa des de les administracions centrals, tal com va explicar el primer secretari del Partit Socialdemòcrata (PS): «La necessitat de crear una normativa per fomentar l’emprenedoria» i, d’aquesta manera i tal com va explicar David Rios, «dinamitzar l’economia». Els incentius per assolir dites fites passarien per l’impuls d’una «llei de l’emprenedoria» per la qual, entre altres mesures, es potenciarien les «fórmules de finançament com el crowdfunding o els business angels» i s’agilitzaria «el procés burocràtic» per tal d’afavorir la iniciativa dels emprenedors no només nacionals sinó també estrangers. Estractaria, doncs, d’una normativa per a «definir un marc per a l’emprenedoria» a la que Rios confia que els parlamentaris donaran «suport».
En la línia d’ajudar a les persones, el dirigent progressista va acuitar l’Executiu a «participar» de les accions impulsades des d’Europa per acollir refugiats, la qual cosa influiria a «donar la imatge d’una Andorra solidària» en un moment en què es troba internacionalment perjudicada. Per la seva banda, les quotes de la militància socialdemòcrata del mes d’abril es destinaran a alguna de les oenagés que treballen en el territori.
Quan ja s’ha iniciat la preparació del proper congrés de tardor de la formació, en què un dels objectius serà planificar i començar a treballar en «els temes que interessen a l’Andorra del segle XXI», David Rios va denunciar la inacció davant de «les irregularitats» que anualment es constaten amb la publicació de l’informe del Tribunal de Comptes. El socialdemòcrata lamenta el fet que «la legislació no permeti sancionar» aquestes males gestions, malgrat els intents de canviar aquesta circumstància quan es desenvolupava «la Regla d’Or».
Els consellers posen en qüestió els comptes del SAAS/ La revelació d’un pèssima gestió per part del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) que es desprèn del darrer informe del Tribunal de Comptes ha portat la consellera socialdemòcrata Rosa Gili a qüestionar al Govern sobre «la manera de gestionar els diners públics». En una missiva dirigida a sindicatura, la parlamentària va demanar resposta oral de l’Executiu sobre «les mancances en relació a les obigacions de respectar els procediments» de la llei de Finances. Encara en el món de la sanitat, fent ara referència a la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS), Gili sol·licita explicacions al voltant de la manca d’un professional de la medicina dins del Consell d’Administració de la parapública. De la seva banda, el company de fila al Consell General, Gerard Alís, també es va adreçar al síndic general, Vicenç Mateu, per preguntar sobre les discriminacions de la CASS vers els andorrans amb passaport provisional enfront dels nacionals. Així, pregunta per què persones que segueixen cotitzant a la seguretat social deixen de percebre’n les prestacions un cop els caduquen els documents o ostenten papers provisionals.