L’ACA Club, Aerofor i la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra van organitzar ahir una jornada de demostració envers les darreres novetats del curs oficial de pilot de dron (UAS) STS, impartit per Aerofor i organitzat amb les dues entitats andorranes. A través d’aquest curs s’obté el certificat oficial EASA, el qual permet fer volar drons o RPAS (Remotely Piloted Aircraft Systems) de fins a 25 quilograms (o 150 en les activitats agrícoles), ja sigui en vol professionals o d’oci dins del territori de la Unió Europea.
«En dos anys que portem impartint aquest curs a Andorra, ja són 30 les persones que han accedit a la titulació i 50 les que l’estan cursant actualment», afegint que «són molts els professionals que s’estan beneficiant de la utilitat d’incorporar aquest tipus d’aeronaus: immobiliàries, seguretat i emergències, inspeccions tècniques, així com audiovisuals, i tots han de passar pel certificat de pilot de dron».
Al seu torn, el director general d’ACA Club, David Fraissinet, va manifestar que «l’entitat forma part des de fa dos anys d’un grup de treball integrat per sis clubs afiliats a la Federació Internacional de l’Automòbil (FIA), anomenat Dron Academy, aquest grup dona suport tecnològic a diversos automòbils club en diferents països». A més, l’ACA també col·labora amb entitats especialitzades franceses i espanyoles, i desenvoluparà nous serveis de mobilitat vertical «en el futur pròxim». «El nostre interès passa també per la importància de garantir la seguretat en l’ús de drons, i això és possible gràcies a una formació adequada i a l’aplicació de les normatives aeronàutiques vigents».