El Cirque du Soleil tornarà aquest estiu amb quatre sessions més. Per primera vegada, l’espectacle que el Cirque du Soleil ofereix al Principat es podrà veure en diumenge. L’acord entre Andorra Turisme i la companyia canadenca preveu una ampliació del nombre de funcions per tal que els turistes es quedin tot el cap de setmana al país.
Tal com va explicar ahir el director general de la societat, Betim Budzaku, es faran 26 representacions en total, quatre més que l’any passat: començaran diumenge 28 de juny i acabaran diumenge 26 de juliol. «L’únic dia de tota la setmana que no hi haurà espectacle serà els dilluns», recalcava Budzaku. En aquest sentit, el director admetia que «sentirem certa pressió esperant que els diumenges s’ompli l’espectacle. És una aposta que hem fet amb l’objectiu d’atraure visitants i allargar el nombre de pernoctacions dels turistes».
L’acord signat per als pròxims dos estius inclou quatre funcions més i sumaran un total de 26 representacions. Es duran a terme del 28 de juny al 26 de juliol.
Andorra Turisme va anunciar que el conveni signat amb la companyia circense serà per als pròxims dos estius i l’espectacle s’ubicarà a l’aparcament Valira, a tocar de la Dama de Gel. «També hem arribat a un acord amb Illa Carlemany perquè reservin un 80% de les seves places d’aparcament per a les persones que vagin a veure l’espectacle», detavalla Budzaku, i revelava que els hauria agradat poder garantir la presència del Cirque du Soleil per un període més llarg, però «la falta d’una ubicació estable no ens ho permet», confirmava el director. Tant Budzaku com la ministre de Turisme, Verònica Canals, van coincidir en que «l’habilitació d’un espai multifuncional per a aquest tipus d’espectacles s’està treballant», assegurava la ministra.
Pel que fa al cost de cada funció, aquest any s’ha aconseguit que sigui menor, passant dels 119.603 euros de l’edició passada als 104.885 d’enguay. L’increment del nombre de representacions, però, fa que en el seu conjunt, la despesa total s’hagi incrementat en 2,7 milions (110.000 euros més que l’any passat). Les entrades, que tindran el mateix preu que la passada edició, es podran reservar a partir de l’abril.
NOVETAT A FITUR /
El nou espectacle de la companyia per al pròxim estiu, del que se’n donaran més detalls al març, serà una de les principals novetats que oferirà Andorra Turisme a la fira Fitur 2020, que comença dilluns a Madrid. Budzaku confessava que, si bé tot està parlat amb el Cirque du Soleil, encara queda signar el contracte de cessió de l’ubicació amb el Comú d’Andorra la Vella». «Per qüestions de calendari no l’hem signat abans, però és un simple tràmit perquè està tot tancat», puntualitzava el director.
Un cop decidit el nou emplaçament, que garanteix la situació del circ al centre del país, la companyia canadenca estudiarà quina serà la mida més adequada de la carpa, per acollir els 5.000 espectadors (2.000 drets i 3.000 asseguts, com d’altres anys) i la seva posició exacte.
El Cirque du Soleil porta set anys oferint un espectacle estiuenc als turistes que visiten Andorra i es calcula que cada espectador es gasta una mitjana de 122 euros al Principat. Andorra Turisme va exposar que des de l’inici de la col·laboració, el país ha tingut un retorn de benefici de 21,8 milions d’euros.
Andorra Turisme es marca l’objectiu d’atraure més visitants gallecs
Un acord entre l’agència de viatges InterRías i Andorra Turisme intentarà fer créixer el nombre de visitants que el Principat rep de Galícia. L’objectiu és ampliar el nombre de turistes gallecs diversificant l’oferta turística, destinant-la a un públic més variat. En aquest sentit, el responsable comercial de la societat, Jordi Haro, va posar en relleu que la muntanya i les activitats a l’aire lliure en general cobren «cada vegada més importància», ja que la gent «tracta d’adoptar hàbits més saludables».
Els turistes que venen a veure el circ es gasten uns 122 euros al dia. Suposa un retorn de 21,8 milions d’euros de beneficis en els darrers set anys.
Amb el repte de captar més clients d’aquesta comunitat autònoma, Haro va tenir ahir una reunió amb desenes agències de viatges gallegues on va exposar l’oferta cultural i gastronòmica andorrana, més enllà de les activitats de neu i muntanya. Des de Santiago de Compostel·la, Haro va recordar als representants del sector que el país disposa «d’un ampli patrimoni arquitectònic d’estil romànic». Andorra Turisme espera que la trobada serveixi per a que els intermediaris sàpiguen explicar l’amplia varietat turística del país.