L'opinió de:
Sensibilització - Unicef Andorra

Drets, salut mental i educació

En els últims anys, ha crescut la preocupació sobre les qüestions relacionades amb la salut mental a la infància i l’adolescència. El benestar mental, com a part de la salut general, és un dret de la infància i hem de vetllar per la seva protecció i promoció des de tots els àmbits. 
Els centres educatius i les famílies tenen un paper importantíssim en l’educació d’hàbits saludables des de la primera infància. Per tenir èxit en aquesta tasca és important que puguem transmetre els coneixements, actituds i habilitats que permetran a cada infant entendre les seves emocions, enfortir el seu esperit crític, gestionar el seu propi aprenentatge i cultivar les seves relacions i aficions. 
Una bona salut mental és més que l’absència d’un trastorn. Igual que s’insisteix en l’adquisició d’hàbits saludables i d’higiene per a fomentar una adequada salut física, es pot fomentar l’aprenentatge i pràctica de mesures de prevenció per al desenvolupament d’una bona salut mental al llarg de la infància i l’adolescència. 
Les persones som éssers socials i la qualitat de les nostres relacions, la cultura en la qual vivim i les normes, estereotips i idees que ens envolten tenen molta influència en la manera que els nens, nenes i adolescents perceben el món, es valoren a si mateixos i es relacionen. Ningú hauria de patir els problemes de salut mental en solitud. L’educació té el poder de fer visible aquest context i impulsar canvis en ell.

Comparteix
Enquesta
Publicitat
Editorial
Publicitat

No et quedis sense el nostre exemplar en PDF

Publicitat
QualificAND

Inés Martí

Andorra Telecom reforça el seu compromís amb l’educació tecnològica a través de la robòtica.

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu