PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Més vendes per la centralització dels punts de venda de loteria

Els números més demanats són el cinc, el set, el tres i el dos

Per Anna Casanova

Dos homes compren loteria a una administració.
Dos homes compren loteria a una administració. | Tony Lara

Les administracions de loteria valoren molt positivament el tancament de la venda per al sorteig de Nadal, que es va celebrar dijous a Espanya. En aquest sentit, la propietària de Cal Tavi, Mireia Martí, va assegurar que «estem molt contents en general de les xifres a les quals hem pogut arribar aquest any». Per la seva banda, el responsable de Bona Sort, Marcel Pintor, va apuntar que «estem venent més que en comparació a l’any passat». Fins ara, la comercialització de loteria no estava regulada al país.

Tanmateix, el Consell Regulador Andorrà del Joc (CRAJ), conjuntament amb Loterías y Apuestas del Estado Español (Selae) han establert un conveni perquè els particulars que vulguin vendre loteria pel seu compte, per exemple comerços o bars, hagin d’adquirir-la a les quatre administracions del país autoritzades. Per aquest motiu, Pintor va indicar que «aquest fet ha contribuït a augmentar encara més les vendes i que puguem disposar de més números, perquè els rebem directament des de la central». Aquest conveni, que va entrar en vigor a l’agost, encara és recent. És per això que els locals van observar que «esperem superar aquests resultats i tenir un major nombre de clients els pròxims anys».

Quant als números més demanats, des de Cal Tavi van explicar que han estat els acabats en 5, en 7i en 3. Tanmateix, des de Bona Sort van indicar que, en el seu punt de venda, el més popular ha estat el número 2«perquè fa referència a aquest any 2022». A més, el tiktoker Luis, el Oráculo va exposar que el número premiat seria el 20.182 i, a causa aquesta (falsa) premonició, «moltes persones ens han preguntat per aquest número o ens han demanat que acabi amb dos, tot i que els últims dies ja s’havia esgotat». De fet, encara que sempre hi ha gent que compra loteria de Nadal amb antelació, «la setmana abans del sorteig augmenten significativament les vendes», va assenyalar Martí, que va afegir que, normalment, un client compra una o dues butlletes de loteria.

D’altra banda, si bé el client mitjà és el resident, les diferents administracions també han fet encàrrecs per a persones de l’exterior, per enviar un número en concret. En aquesta línia, els residents fiscals tenen una avantatge respecte als espanyols, i és que si bé el premi l’han de cobrar a alguna administració bancària del país veí, poden demanar la devolució del 20% que es paga a Hisenda.

Amb tot, abans de tancar la temporada nadalenca, les administracions de loteria estan acabant de vendre les butlletes per a la Grossa de Cap d’Any i també les de la loteria del Niño, el sorteig de la qual es durà a terme el 6 de gener.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT