PUBLICITAT

Andorra la Vella

Andorra Telecom millora a partir d’avui les tarifes de telefonia mòbil

Només dos dels quatre abonaments redueixen el preu, però tots multipliquen les dades nacionals

Per Pol Forcada Quevedo

Casadevall durant la roda de premsa, ahir.
Casadevall durant la roda de premsa, ahir. | ANA/M.P.

Andorra Telecom va presentar ahir les millores de totes les tarifes mòbils que es posen en marxa a partir d’avui. En aquest sentit, el portaveu de la companyia, Carles Casadevall, va incidir en el fet que no «apugem el preu de cap, però sí que multipliquem les dades nacionals que ja teníem». A més, també redueixen les quantitats d’abonaments, és a dir, «la tarifa XL desapareix per formar part de la L, però amb més opcions» per als usuaris, va afegir. 

Així, pel que fa a aquestes millores, la tarifa XS, amb 13.500 clients, multiplica per dos les dades nacionals, passant de 100 a 200 MB. La quota S, que compta amb 21.500 usuaris, manté el seu preu a 16 euros, però incrementa a 300 minuts les trucades nacionals, 30 minuts per a les internacionals i 6 GB. 

Pel que fa a la tarifa M, la segona més contractada amb 20.000 consumidors, el preu es redueix de 30 a 26 euros i incorpora 200 minuts més en trucades internacionals, arribant així als 300. A més, les dades nacionals augmenten fins als 30 GB. En aquest cas, es poden contractar serveis addicionals per duplicar aquests gigabytes o utilitzar-los en la seva totalitat en roaming, una opció possible també amb les trucades. Finalment, l’abonament L, amb 5.500 clients, passa de 60 a 56 euros amb millores com l’augment fins a 3.000 minuts internacionals, un augment de 2.000 minuts respecte l’anterior tarifa, i 100 GB nacionals, ambdues ja incloent l’opció de roaming. 

D’altra banda, Casadevall també va fer referència les novetats de la tarifa modular, que són «aquells mòbils associats a la fibra». En aquest sentit, el preu continuarà sent de 30 euros, però amb un augment de fins a 300 minuts per a trucades internacionals i 25 GB pel que fa a les dades. 

El portaveu d’Andorra Telecom va voler destacar que aquestes mesures s’han implementat, en primer lloc, «per adaptar-nos a les necessitats dels clients, ja que el consum de dades mòbils ha anat incrementant en els darrers mesos». Així, des de la companyia han volgut ampliar algunes opcions perquè «els usuaris puguin personalitzar més la seva oferta» i, en darrer lloc, «per donar una bona notícia, ja que ens trobem en un context on les tarifes d’absolutament tot s’apugen». A més, Casadevall va assenyalar que «en els darrers mesos ha crescut la població al Principat. Per tant, els ingressos del mòbil han anat creixent i nosaltres els repercutim directament amb aquesta baixada de tarifes». 

Tot i això, aquestes mesures suposen una pèrdua d’1,5 milions d’euros per Andorra Telecom, que preveu tancar l’any amb un benefici net «d’uns 20 milions» gràcies «als ingressos de roaming i al negoci nacional».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT