PUBLICITAT

Encamp

Andorra Turisme destina gairebé 3,3 milions a la campanya d’hivern

Torres assenyala que l’objectiu és aconseguir, almenys, les mateixes xifres de l’any passat

Per Pol Forcada Quevedo

Jordi Torres i Betim Budzaku, durant la presentació d’ahir.
Jordi Torres i Betim Budzaku, durant la presentació d’ahir. | SFGA/JAViladot

Andorra Turisme destina 3.297.000 euros a la nova campanya d’hivern, que comptarà amb el mateix eslògan que la d’estiu, Atypical Andorra. La inversió representa un augment de 300.000 euros respecte a l’acció que es va fer la temporada 2019-20. 

L’objectiu és aconseguir, almenys,  «les mateixes dades de l’any passat», i si s’assoleixen «serà un any extraordinari, com fins ara», va destacar ministre de Telecomunicacions i Turisme, Jordi Torres. Tot i això, des del ministeri no preveuen un creixement tan important com la temporada d’estiu «perquè l’hivern passat ja va tenir molt bones dades». A més, Torres va explicar que «apostem i potenciem sobretot per tenir més pernoctacions», en detriment dels excursionistes. 

La campanya es difon en nou països, centrada principalment en els mercats de proximitat, però amb la intenció de recuperar i expandir-se cap als llunyans. Així, a part de l’aposta forta per Espanya i França, també es farà promoció al Regne Unit, Irlanda, Bèlgica, Països Baixos, Itàlia, Portugal i Suècia. Un fet que permetrà distribuir les xifres i no dependre, segons el director General d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, «principalment del turisme espanyol i francès», com va ser el cas de l’any passat. 

Enguany no hi haurà turistes ucraïnesos ni russos, i per això es perdran unes 350.000 pernoctacions. Tanmateix, des d’Andorra Turisme es creu que la resta de mercats, sobretot el centreeuropeu i l’escandinau, ajudaran a suplir aquest cop. El turisme britànic «funcionarà millor que l’any passat i fa dos anys. I és un mercat amb estades molt llargues», va assenyalar Budzaku. Però «serà molt difícil arribar a les xifres del mercat rus, un client que gastava molt amb sectors com les compres o la cultura. Això, malauradament, ara i en els pròxims quatre o cinc anys no ho tindrem». Tot i això, el director de la societat pública va assenyalar que «l’estratègia de futur d’Andorra Turisme no serà només d’Europa, sinó també altres continents». En aquest sentit, s’està començant a estudiar  un llançament al mercat dels Estats Units i Àsia pel 2024, a més de Brasil, un país que interessa molt i on «fa cinc anys que hi treballem».

La campanya de comunicació s’activarà als països veïns a partir del pròxim 22 de novembre i s’allargarà fins al 31 de març de l’any vinent, mentre que als mercats llunyans es va engegar ahir. L’acció es continuarà difonent a través dels mitjans tradicionals, però també amb una presència a les xarxes socials i internet, ja que un 70% del contingut es difondrà en línia. En relació, als mercats llunyans s’ha continuat apostant en formats totalment digitals. 

La novetat d’aquest any arriba a Espanya, on a part de l’espot en televisió i ràdio, es farà una campanya específica a Madrid que permetrà visualitzar un conjunt de diferents peces en 15 pantalles a l’exterior del Cine Callao i els teatres durant les festes de Nadal. El cost d’aquesta acció concreta ha estat d’uns 50.000 euros i ajudarà Andorra Turisme arribar a 4,5 milions de persones. 

Quant al forfet únic, el ministre de Telecomunicacions i Turisme va explicar que tenir-lo ajuda al país a vendre’s millor cap a l’exterior. A més, «per Andorra Turisme és molt més fàcil comercialitzar un sol forfet que no pas cadascú per la seva banda. Donem aquesta imatge d’unitat que és essencial de cara l’exterior», va destacar.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT