PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Campus de l’Experiència arrenca amb gairebé 50 inscrits

Els alumnes tractaran la literatura, l’art, la música i temàtiques andorranes

Per El Periòdic

Francesca Ros, Jordi Miralbell i Salvador Vidal, durant el tret de sortida a la formació.
Francesca Ros, Jordi Miralbell i Salvador Vidal, durant el tret de sortida a la formació. | ANA/M.F.

El projecte de formació acadèmica Campus de l’Experiència, una proposta de la Fundació Crèdit Andorrà i la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), va arrencar ahir amb 47 persones inscrites. Es tracta d’una nova proposta formativa que ofereix la fundació, des d’on valoren de manera satisfactòria la xifra de participants. «Fa tres anys que estem lluitant perquè el programa es pugui dur a terme a Andorra i ho hem aconseguit; a més ens ha sorprès el nombre de persones interessades, 47, la qual cosa per a nosaltres és un èxit», va destacar la directora, Francesca Ros.

Tal com va posar en relleu Ros, aquest volum d’inscripcions demostra que hi havia un interès perquè s’oferís una formació d’aquest tipus, adreçada a les persones més grans de 50 anys, que «no volen fer servir la informàtica» perquè l’han feta servir molt i, en canvi, volen «entretenir el cervell adquirint nous coneixements de tots tipus». De fet, aquesta és una oferta complementària a les activitats que es duen a terme a L’espai, que estan molt centrades en les noves tecnologies. En aquest sentit, la directora de la Fundació Crèdit Andorrà, recorda que quan es va posar en marxa L’espai, ara fa 20 anys, es va pensar que calia trencar la barrera de les noves tecnologies entre la gent jove i la més gran, i va recordar que ara moltes persones ja dominen aquest camp i el que volen és ampliar coneixements d’altres tipus.

En aquesta voluntat d’oferir una formació al llarg de la vida encaixa l’oferta de la UIC, que ofereix un grau de tres anys en què els participants podran abordar diferents temàtiques, sobretot del caire humanista, com destaca el coordinador acadèmic del campus i responsable de la secció andorrana, Salvador Vidal. Així, els alumnes tractaran temes com ara la música, l’art, la literatura i també hi haurà alguna «pinzellada científica», com matemàtiques divertides. Ahir, els inscrits van començar amb la proposta aprendre a aprendre, ja que tal com va comentar Vidal, «l’educació ha canviat molt» en els darrers anys i cal fer aquesta nova aproximació a l’aprenentatge. Un dels trets diferencials de l’oferta de la UIC a Andorra és que també es tractaran temàtiques del país, com per exemple la història, l’art romànic o la relació amb Europa. 

La formació tindrà lloc els dimecres, i combina el format presencial dels professors, una setmana al mes, i el telemàtic, la resta de setmanes, amb una metodologia de treball dinàmica i participativa. En tots els casos, el curs es durà a terme a la tercera planta de l’edifici Crèdit Centre. Les classes s’allargaran fins al mes de juny de l’any que ve, segons informa l’ANA.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT