PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Més de 100 participants en la Gran Fondo d’Encamp i el Pas

Berta Bassols i Willem Smit s’emporten la medalla d’or i la primera posició en la classificació general

Per El Periòdic

Un instant del Gran Fondo en la seva marxa pel Principat.
Un instant del Gran Fondo en la seva marxa pel Principat. | GRAN FONDO WORLD TOUR

La marxa cicloturista Gran Fondo World Championship d’Encamp i el Pas de la Casa va estrenar ahir la primera edició a Andorra amb un total de 118 participants.

El conseller de Turisme i Reactivació Econòmica, Nino Marot, va assegurar que des del Comú d’Encamp es fa una valoració «molt positiva d’aquesta primera edició, ja que hem aconseguit tenir una gran festa de la bicicleta i molt bona visibilitat dels ports de la parròquia». A més, «l’esdeveniment ha comptat amb cares molt conegudes i professionals d’alt nivell que han abanderat les proves, sense oblidar el gran ambaixador Jan Frodeno. I, per descomptat, agraïm la participació de tots els corredors».

Marot també va destacar que veient «el resultat i els comentaris positius que ens han arribat des dels participants i l’organització, ja començarem a preparar l’edició de l’any vinent. I una de les coses que potser canviarem serà la data, mirarem de fer l’esdeveniment al maig, a principis de temporada».

Per la seva banda, el director de la cursa, Dani Buyo, va comentar que des de l’organització «estem molt satisfets. La meteorologia ens ha acompanyat i no hi ha hagut cap mena d’incidència». A més, «agraïm l’aposta del comú per potenciar el cicloturisme i la cultura Gran Fondo, que han vist la realitat amb aquest esdeveniment». Per tot, «esperem que les edicions futures vagin creixent amb noves disciplines. La previsió de cara a l’any que ve és, per exemple, incloure mountainbike amb un dia més i, sobretot, mantenir l’essència».

Pel que fa a la classificació, Berta Bassols i Willem Smit es van emportar la medalla d’or i la primera posició en la classificació general de les categories femenina i masculina. La medalla de plata va ser per a Mavi Gil i Paul Deumal, i els tercers classificats, Elisenda Vive i Sergi Garcia. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT