PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’hospital, lliure de pacients amb coronavirus

Arriben les 122 vacunes de verola del mico demanades per Salut

L'Hospital Nostra Senyora de Meritxell
L'Hospital Nostra Senyora de Meritxell | ANA / S. T.

A diferència de setmanes anteriors, el Govern va presentar ahir unes dades «molt positives» pel que fa a la incidència de la covid-19 al Principat. Així, tal com va apuntar el ministre portaveu, Eric Jover, actualment l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell es troba lliure de pacients amb coronavirus. Tanmateix, va informar que al llarg dels darrers set dies s’han notificat 76 nous positius, una xifra que eleva els casos totals fins als 45.975, dels quals 126 són actius, 67 menys que la setmana anterior.

Pel que fa a les altes, s’han registrat 143 de noves, la qual cosa provoca que les recuperacions totals se situïn en les 45.695. El nombre de defuncions des de l’inici de la pandèmia es manté en 154 i, pel que fa al pla de vacunació, ja s’han inoculat fins a 159.098 vaccins. Tot plegat representa «bones notícies pel que fa a la covid, amb un impacte sanitari extremadament lleuger i amb cap impacte sobre les nostres infraestructures», va dir Jover.

D’altra banda, l’Executiu va decidir ahir prorrogar durant dues setmanes més les recomanacions sanitàries actualment vigents. Així mateix, Jover va explicar que s’ha acordat sol·licitar al Consell General una nova pròrroga per facultar al Govern per tal que pugui establir mesures restrictives de cara a un possible rebrot de la malaltia cap a la tardor.

En relació amb la verola del mico, no s’ha detectat cap altre cas dels ja notificats fins ara. A més, ja es troben al país les 122 vacunes demanades per tal de combatre la malaltia.

PUBLICITAT
PUBLICITAT