PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Educació preveu un augment de la demanda de professionals d’eSports

Encara falta definir si el nou curs anirà enfocat a la gestió del negoci o a la part tecnològica

Per Àlex Pont

Un grup de joves juga a videojocs a la darrera edició del Saló del Videojoc d’Escaldes-Engordany.
Un grup de joves juga a videojocs a la darrera edició del Saló del Videojoc d’Escaldes-Engordany. | Comú d\'Escaldes-Engordany

El Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior preveu que la demanda de professionals de l’òrbita dels eSports augment d’aquí als pròxims tres anys. És per això que es va presentar fa uns mesos al Centre de Formació Professional d’Aixovall el nou projecte del curs de batxillerat professional al voltant «d’aquesta nova tendència creixent d’activitats tecnològiques i creació de continguts», segons va afirmar el director del Departament de Formació Professional, Formació al llarg de la Vida i Innovació Tecnològica, Xavier Campuzano. 

Malgrat l’empenta institucional per materialitzar aquest nou projecte educatiu, encara falta puntualitzar quina serà l’orientació final del programa. «Hem de definir si anirà enfocat a un vessant relacionat amb la gestió empresarial del negoci o bé en la part més tècnica i tecnològica de l’activitat professional», va indicar Campuzano. D’aquesta manera, es tractarà  d’un dels primers projectes d’ensenyament a l’àmbit europeu que girin al voltant dels eSports, per la qual cosa el ministeri continua treballant per a la definició dels fonaments «d’una iniciativa que té pocs referents internacionals».

Pel que fa a l’estat actual del projecte, s’estan duent a terme les tasques tècniques per a l’avaluació del mercat amb la finalitat d’orientar el programa educatiu, el qual es començarà a definir a partir del gener del 2023. En aquest sentit, el Govern interpreta aquesta iniciativa com una «aposta», ja que, segons el responsable de Formació Professional (FP), es tracta d’un ensenyament diferenciat de les altres matèries, com per exemple la programació informàtica, un sector en el qual «hi ha anàlisis econòmiques que detecten mancances de recursos humans», a diferència dels eSports, els quals «no començaran a demandar-se professionals en menys de tres anys». 

D’altra banda, Educació manifesta que no es vol abocar aquest batxillerat professional a un «carreró sense sortida», per la qual cosa «serà una formació que englobi un ampli ventall que, alhora, permeti la incorporació laboral a altres branques diferents de la creació de continguts en línia». Així doncs, segons Campuzano, els estudiants podran optar a llocs de treball que derivin d’una activitat similar als eSports, per això «estem tranquils, ja que obtindrem perfils polivalents amb branques com el Dret o el Màrqueting». També va afegir que la proliferació de youtubers residents al Principat es tracta d’un dels motius que ha afavorit la posada en marxa d’aquesta opció formativa, principalment, per «les sinergies que crea i l’interès que desperten aquests referents envers la tecnologia en el sector juvenil de la població».

Finalment, el responsable d’FP va assenyalar que cal donar el màxim d’informació possible als adolescents i els joves que es plantegin el seu futur laboral en aquest sector. Seguint aquesta línia, va recalcar que «no es tracta d’una formació per dedicar-se a jugar als videojocs, sinó que anirà enfocada a la gestió de l’entorn que ho envolta; això pot crear confusions entre els més joves i per això farem jornades informatives».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT