PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El projecte Caldes augmenta el pressupost fins a 5 milions d’euros

Està previst que les obres comencin aquest setembre i tinguin una durada d’un any

Per Anna Casanova

Una imatge del projecte ‘L’aigua i la forma’.
Una imatge del projecte ‘L’aigua i la forma’. | Comú d’Escaldes-Engordany

Les obres per materialitzar el projecte guanyador del concurs Caldes, L’aigua i la forma, costaran uns cinc milions d’euros, un import que incrementa el pressupost previst en la fase inicial, que era de tres milions. A més, la idea és començar els treballs a partir de setembre i que tinguin una durada d’entre un any i un any i mig. Per tant, aviat es publicaran els concursos per desenvolupar la construcció. 

L’impulsor de la proposta, Javier Balmaseda, va explicar ahir durant la presentació de la iniciativa que «el concepte inicial pren l’aigua termal com un element generador i conformador d’Escaldes-Engordany». Així doncs, un dels canvis principals que es durà a terme és l’ampliació de la placeta del Madriu. En aquest indret, es col·locarà una escultura d’uns set metres formada per diverses banyeres vessants d’aigua –les quals fan referència als pioners de l’hoteleria de la parròquia– i una zona interactiva on mullar els peus. A més, es distribuiran una vintena de canonades per simbolitzar el curs de l’aigua, que realitzaran un recorregut circular prenent aigua del riu. A mode més metafòric, Balmaseda va assenyalar que «els tubs són els portadors d’aquesta identitat de la parròquia». Justament en aquest punt, s’instal·laran noves passarel·les que connectaran una part del riu amb l’altra. D’altra banda, està previst donar vida a la zona amb comerços artesanals, bars o granges per atreure els residents i també els visitants. Amb tot, el circuit que unirà l’obra anirà des de la placeta del Madriu i comprendrà tot el passeig, des del pont d’Engordany fins al de la Tosca. Amb relació al disseny escollit, s’ha inspirat en l’art deco, el modernisme i l’estètica del segle XX, «un dels moments en què l’aigua termal era una part patrimonial i un potencial econòmic i turístic molt important», va apuntar la cònsol major, Rosa Gili. Seguint aquesta línia, una de les fonts representarà una visió artística dels safaretjos de l’època.

Finalment, Gili també va avançar que els treballs per començar a adequar la torre de Caldea per fer-hi l’hotel es desenvolupen a bon ritme i la construcció podria començar el 2023. En referència a la rehabilitació del pont dels Escalls, va afegir que es continuen duent a terme els estudis. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT