PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Naturland vol arribar a facturar un 10% més que l’estiu passat

La novetat estrella de la cota 1.600 és el ‘Forest Line’, una tirolina de 500 metres al llarg del bosc

Per Àlex Pont

El director de Naturland, Xabier Ajona, durant la presentació de la temporada d'estiu.
El director de Naturland, Xabier Ajona, durant la presentació de la temporada d'estiu. | El Periòdic

Naturland espera facturar un 10% més que l’any passat a partir de la inauguració de la temporada d’estiu d’enguany, la qual arriba amb novetats a les activitats que es duen a terme a les dues cotes del parc d’aventures lauredià. D’aquesta manera ho va afirmar el seu director, Xabier Ajona, durant la presentació del nou itinerari d’oci i les noves ofertes d’allotjament i gastronòmiques, afegint que «creiem que seria bo superar els dos milions d’euros que vam ingressar durant la temporada estival del 2021». No tant en la quantitat de visitants, els quals van arribar fins a 70.000 l’any passat, sinó en la «satisfacció dels clients i la qualitat del servei que volem oferir», els ítems en què Naturland incidirà d’ara endavant.

Amb una inversió de prop de 500.000 euros, el parc d’aventures acollirà sis noves activitats a la cota de 1.600 metres i dues a la de 2.000. En aquest sentit, l’atracció estrella  de la cota més baixa que es va presentar ahir és el Forest Line, un recorregut en tirolina pel mig del bosc de 500 metres de llargada i, situat entre tres i set metres d’alçada del terra; «una activitat única a tot el país que s’adapta a la natura i s’endinsa entre els arbres en una zona d’ombra per defugir una estona de l’enlluernament del sol», segons va indicar Ajona. També va presentar les cinc activitats restants: el circuit esquirol, l’sklide, el swincar cross, el tubbing i el buggy a pedals. Pel que fa a la cota 2.000, es va anunciar l’ampliació del bike center i l’activitat de minitractors John Deere.

No obstant això, el director de Naturland va assenyalar que «venim d’un moment de pandèmia bastant complicat per al nostre sector i que, a més, se’ns ajunta amb la crisi de la guerra d’Ucraïna i l’increment de preus que no ens posarà les coses gens fàcil». En aquest sentit, va afegir algunes de les mesures que, a part de les noves activitats a l’aire lliure, «contribuiran a la promoció del parc d’aventures i l’increment de la qualitat de l’experiència del mateix». Així, va destacar l’ampliació de l’oferta gastronòmica als restaurants, destacant una carta 100% lliure de gluten al restaurant del Foc, i la reforma de les habitacions de l’alberg de Conangle.

Pel que fa al nou calendari, Naturland obrirà al llarg de tot l’any, evitant les aturades totals d’un mes i mig a la tardor i un mes i mig a la primavera. Els horaris s’eixamplaran des de les 10.00 hores fins a les 18.00 hores des de l’1 de juliol fins a l’11 de setembre ininterrompudament; durant els mesos de primavera i tardor obrirà els dissabtes, diumenges i festius i, durant l’hivern, la cota 2.000 estarà disponible des del pont de la Immaculada fins a la Setmana Santa. De la mateixa manera, es modifica el control d’accés al parc, el qual comptarà amb un sistema QR per agilitzar les entrades i sortides.

D’altra banda, Ajona va comentar, fent referència a la concessió del terreny d’explotació de les activitats, que «Naturland no demanarà allargar la concessió per compensar les pèrdues de la pandèmia», alhora que va afegir que, a dia d’avui, «encara queden molts anys de llicència i no ho hem considerat necessari», encara que «la decisió és del comú perquè és el soci majoritari». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT