PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ordino acull el primer gran torneig de Warhammer

La cita va comptar amb alguns dels millors jugadors del món

Per Àlex Pont

Un dels enfrontaments del gran torneig de Warhammer 40.000 d’Andorra.
Un dels enfrontaments del gran torneig de Warhammer 40.000 d’Andorra. | A.M.

El Centre de Congressos d’Ordino ha acollit durant el cap de setmana el primer gran torneig de Warhammer 40.000 celebrat a Andorra amb prop de 80 participants, entre els quals es trobaven 11 andorrans i diversos jugadors estrangers amb les millors valoracions a escala internacional. El participant Manel Tulla es va fer amb la primera posició, mentre que els andorrans «van fer molt bon paper i van quedar a mitja taula, tenint en compte la dificultat i el nivell dels contrincants; el millor representant del Principat va ser Tora al lloc 43», segons l’organitzador, Àngel Martínez. De la mateixa manera, l’esdeveniment va comptar amb la presència de tres canals de streamers altament influents de parla hispana com el podcaster Xandre Ramos de La voz de Horus, Antonio i Bizarre de Deep Games i els catalans Kyros i Arturo de Triple Batallon.

Warhammer 40.000 és un joc d’estratègia en què els dos contrincants enfronten els seus exèrcits de figures muntades i pintades manualment, en una batalla a l’estil dels escacs en què s’imposa el general que mogui millor les seves peces i aconsegueixi anticipar-se al rival. El tret característic d’aquest esdeveniment internacional és la personalització de les figures dels competidors i el fet que, al més pur estil dels eSports, existeix una classificació mundial en què els participants de tots els països intenten acumular el màxim possible de punts per arribar amb més possibilitats a la gran final de Warhammer que es disputa a la ciutat de Las Vegas, als Estats Units.

Pel que fa a les jornades disputades a Ordino, aquest Gran Tournament és l’esdeveniment més gran d’aquesta temàtica dut a terme mai al Principat. Segons Martínez, aquesta cita s’equipara en importància a les cinc jornades més rellevants de Warhammer 40.000 que es disputen anualment a l’Estat espanyol.

Durant la primera jornada (dissabte), es van celebrar les tres primeres rondes i, les dues finals van ser al llarg de diumenge. Segons l’organització, «l’esdeveniment ha sigut un èxit rotund i ja estem mantenint converses amb el Comú d’Ordino per tal de repetir la cita l’any que ve». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT