PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Manuel Valls vol ser elegit per reforçar la seva presència al país

Farà l’últim acte de campanya a Andorra entre el 5 i el 19 de juny

Per Àlex Pont

El candidat a La República En Marxa (LREM), Manuel Valls, durant l’acte a l’hotel Suites Plaza Hotel & Wellness.
El candidat a La República En Marxa (LREM), Manuel Valls, durant l’acte a l’hotel Suites Plaza Hotel & Wellness. | El Periòdic

El candidat a La República En Marxa (LREM), Manuel Valls, afirma que es presenta a les eleccions legislatives franceses amb la voluntat de reforçar la seva presència al Principat. En aquest sentit, Valls va remarcar que Andorra és una terra «molt pròxima» a ell, ja sigui per la seva estada a la zona dels Pirineus i el coneixement del país com per la seva relació estreta amb el copríncep francès.

El candidat va afegir que l’objectiu principal d’aquests comicis és atorgar una majoria àmplia al partit d’Emmanuel Macron per tal que els francesos d’aquesta circumscripció i els residents al Principat «tinguin una veu potent amb l’experiència d’un exprimer ministre perquè puguin reflectir les seves preocupacions». Així, Valls va indicar que els votants es veuran representats a l’hora dels dubtes o les inquietuds que els puguin sorgir en matèries com seguretat, infraestructures, fiscalitat o accés als serveis públics, entre altres.

D’altra banda, el candidat, va destacar el seu interès sobre els resultats de la segona volta de les eleccions franceses a Andorra, en què «Macron va obtenir el 30% dels vots, el doble que Le Pen». A més a més, es va proclamar com la figura política que pot guanyar davant del «mélenchonisme», la qual cosa representa «la ruptura amb Europa i l’OTAN», en un moment en què «es fa més necessari que mai estar dins d’una gran aliança». 

Seguint la mateixa línia, Valls va recalcar la seva voluntat de participar en un moment de «canvis polítics» sense ser un «simple espectador». De fet, va destacar la relació històrica entre Andorra i França i, després de repassar diversos acords existents entre ambdós països, va afegir que «aquest és un nou pas en la meva carrera i en la meva doble cultura».

Pel que fa al calendari dels actes del candidat, demà continuarà la campanya a Portugal i després passarà per Mònaco i tornarà a Espanya. La propera cita al Principat es produirà entre el 5 i el 19 de juny per dur a terme l’últim acte de presència a la circumscripció davant dels residents francesos a Andorra. Durant el mes de setembre, si la seva candidatura triomfa, va anunciar que realitzarà una visita al Lycée Comte de Foix, i a algunes empreses franceses instal·lades al país. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT