PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’hoteleria assoleix un 93% d’ocupació per Setmana Santa

El sector suma un 80,95% de mitjana durant tota la setmana

Per El Periòdic

Imatge d’uns viatgers a la recepció d’un hotel del país.
Imatge d’uns viatgers a la recepció d’un hotel del país. | MARICEL BLANCH

La mitjana d’ocupació de la setmana passada va ser del 80,95%. Així ho va assegurar ahir l’Unió Hotelera d’Andorra (UHA). En aquesta línia, des del divendres 15 d’abril fins el diumenge 17 d’abril, el percentatge va pujar fins al voltant del 93% d’ocupació. 
«Es pot dir que a nivell general, les dades han estat positives», va declarar el director de l’UHA, Jordi Pujol, i va afegir que «no estavem segurs que aniria tant bé fins l’últim moment, sobretot degut a que moltes persones volien marxar a la platja i, a més, les pasques queien tard aquest any». Així doncs, el dimarts i el dimecres va ser quan les reserves van fer un pic més alt», va comunicar. D’altra banda, va afegir que la jornada més forta va ser «el dijous a la nit i el divendres»

Pel que fa als dies anteriors de les festes, els nivells d’ocupació van ser baixos, tant pel que fa a l’última setmana de març, que va presentar un 31,65% d’ocupació, com per a la primera setmana d’abril, en que les dades ja van pujar fins el 53,60%.
Així mateix, Pujol també va expressar que «normalment, a l’abril ja no esperem una gran ocupació, sobretot perquè els turistes no saben quin és exactament l’estat de les pistes d’esquí i, en conseqüència, ja no pugen al país». La nevada de fa 10 dies però, «ha influït significativament en el transcurs de les pasqües», va recordar el director de l’UHA.

Dues de les preocupacions actuals a l’hora de viatjar son, d’una banda, l’encariment dels carburants i, d’altra banda, la pandèmia. Tanmateix, va apuntar Pujol, «és més econòmic i segur pel turisme de proximitat venir a Andorra que a qualsevol destinació més llunyana». 

Acabat l’hivern, s’espera l’arribada de l’estiu. En aquest sentit, Pujol va afirmar que «la temporada començarà abans de Sant Joan, i les sensacions de l’UHA són també bones». De fet, el director va assegurar que, com és habitual, l’agost, «serà un mes on els hotels s’ompliran», però aquest any, «el juliol serà el mes més actiu», ja que Andorra té moltes activitats planejades com la nova edició del Cirque Du Soleil o el Campionat del Món Juvenil d’Skyrunning.

Per acabar, s’espera que en la propera estació segueixi predominant el client de proximitat especialitzat en esports i natura. Per ara, la temporada d’hivern ha finalitzat, «d’una manera força bona», va recordar Pujol; i en aquestes properes setmanes d’impàs tocarà esperar per veure com evoluciona. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT