PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El coronavirus perd l’hegemonia de les infeccions respiratòries

La incidència de la grip creix fins a situar-se a nivells prepandèmics

Per Àlex Pont

Una Infermera prepara la vacuna contra la grip comuna.
Una Infermera prepara la vacuna contra la grip comuna. | L.L.

El coronavirus perd l’hegemonia de les infeccions respiratòries segons les dades expressades per la cap d’àrea de Prevenció, Promoció i Vigilància de la salut, Rosa Vidal. En aquest sentit, els registres del Ministeri de Salut denoten una tendència creixent de la grip comuna durant la temporada final de l’hivern climatològic, ja que en algunes setmanes del mes de febrer i març «s’ha verificat un nombre de casos similar als d’abans de la pandèmia», va afirmar Vidal. És per això que la covid «ha perdut terreny i s’ha incorporat a la col·lecció de virus d’infecció respiratòria que circulen per l’atmosfera». Tot i això, va recalcar que «no ens hem de confondre; que la covid deixi de ser la infecció principal no significa que hagi desaparegut». 

La setmana passada, la incidència de la grip va ser de 54,70 per cada 100.000 habitants. Es tracta d’una taxa moderada si «es compara amb els registres habituals previs al coronavirus», va indicar Vidal. Tot i l’increment que s’està duent a terme de manera progressiva, abans del coronavirus «els casos de grip eren molt més elevats perquè no havien de compartir l’espai amb la covid». De fet, la setmana en què es va registrar un impacte més significatiu, la incidència acumulada va ser de 140 per cada 100.000 habitants, gairebé tres cops superior a les dades de la setmana passada.

Cal remarcar que les autoritats sanitàries segueixen expectants a l’evolució de la pandèmia i de les possibles variants que puguin sorgir, donada la imprevisibilitat del virus. En aquest sentit, Vidal va recordar que «no hem d’oblidar els altres virus d’infecció respiratòria, ja que poden afectar d’una manera més greu en alguns casos». Pel que fa al registre de casos, va explicar que «el fet d’analitzar més proves del normal per l’impacte de la covid, provoca que surtin a la llum més casos positius de la grip». A més, va indicar que els padrins i les padrines, un dels sectors més vulnerables enfront aquestes afectacions, «estan molt conscienciats amb la vacunació, no tan sols contra el coronavirus, sinó també contra la grip comuna». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT