PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Govern manté la potestat per aplicar restriccions sanitàries

El PS critica la inclusió d’Aouraghe a l’Autoritat Financera Andorrana

Per Àlex Pont

La sessió ordinària del Consell General d’ahir.
La sessió ordinària del Consell General d’ahir. | Consell General

El Govern mantindrà la facultat per aplicar restriccions sanitàries amb relació a l’evolució de la pandèmia després que el Consell General aprovés per unanimitat una pròrroga de les mesures previstes a la Llei 30/2018. La votació no va contemplar cap posicionament negatiu envers l’eixamplament de les facultats de l’Executiu per gestionar els efectes de la covid. Tot i això, cal remarcar que el conseller general socialdemòcrata Jordi Font va indicar que «esperem que sigui l’última vegada que hem de votar una pròrroga».

Pel que fa al primer punt de l’ordre del dia de la sessió, que tractava sobre la inclusió de dos nous membres al Consell d’Administració de l’Autoritat Financera Andorrana (AFA), la votació del candidat Josep Maria Capella va ser aprovada per unanimitat, però el candidat Maanan Aouraghe va haver de ser admès en segona votació a causa de la posició en contra dels consellers socialdemòcrates a la primera volta. Els arguments que va esgrimir el president del Partit Socialdemòcrata (PS), Pere López, acusaven els liberals «d’aprofitar la seva situació de coalició al Govern per facilitar càrrecs públics de persones pròximes a l’òrbita del partit». Al seu torn, el ministre Portaveu, Eric Jover, va respondre que «l’elecció del candidat es va dur a terme mesos després de desvincular-se de Liberals i, per tant, no hi ha conflicte d’interessos».
 

Actualització sanitària

D’altra banda, el ministre de Justícia, Josep Maria Rossell, va dur a terme la difusió de les dades sanitàries. En total, ahir es van registrar 82 nous positius, entre els quals es troba un turista. Així, els casos actius se situen per sota dels 700, resultant la xifra total en 665. Pel que fa a la pressió del sistema sanitari, 10 persones estan ingressades a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, vuit de les quals a planta i les dues restants a la Unitat de Cures Intensives (UCI) sota respiració mecànica. Cal remarcar que el dimecres passat els contagiats se situaven a 717. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT