PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Espanya suavitza les multes per no declarar béns a l’estranger

El Govern d’Espanya limita a quatre anys el termini de prescripció

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu de la ministra d’hisenda i portaveu del Govern d’Espanya, María Jesús Montero.
Imatge d’arxiu de la ministra d’hisenda i portaveu del Govern d’Espanya, María Jesús Montero. | La Moncloa

El Ministeri d’Hisenda d’Espanya ha donat el primer pas per modificar el model 720 sobre la Declaració de béns a l’estranger, després que el Tribunal Superior de Justícia de la Unió Europea (TJUE), sentenciés el passat 28 de gener que s’qpliquen sancions «desproporcionades» als espanyols que tenen béns a l’estranger. En aquest sentit, la ministra d’Hisenda i portaveu del Govern d’Espanya, María Jesús Montero va comunicar ahir que se suavitzaran les multes del model 720 i que es limitarà a quatre anys el termini de prescripció.

Així, l’Executiu espanyol ha aprofitat la tramitació al Senat de la Llei de l’Impost sobre Societats i el text refet de la Llei de l’impost sobre la Renda de no Residents –aprovat a través del Real Decret el passat mes de març–, per introduir, a través del Partit Socialista Obrer Espanyol (PSEO), un conjunt d’esmenes que adeqüin la declaració de béns i drets a l’estranger a la sentència del TJUE sobre l’incompliment de la normativa europea.

Cal recordar que la ministra d’hisenda d’Espanya ja va anticipar que el govern espanyol aprofitaria alguna llei en tramitació per introduir els canvis necessaris, perquè puguin entrar en vigor abans que expiri el termini de presentació del model, és a dir, abans del 31 de març.

Així doncs, les noves modificacions del model 720 són la prescripció dels delictes al cap de quatre anys i que les sancions no puguin superar el 50% de la quota defraudada. Les noves esmenes introduïdes pel Ministeri d’Hisenda es van aprovar el dimecres i es preveu que aquestes entrin en vigor al llarg de les pròximes setmanes. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT