PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Negativa del Govern a l’ampliació de l’aforament a la restauració

Els restaurants reiteren les peticions de revisió de les mesures limitatives i de més ajudes econòmiques

Per Àlex Pont

Una de les encarregades de la Pizzeria Angelo d’Escaldes-Engordany comprova un certificat Covid digital.
Una de les encarregades de la Pizzeria Angelo d’Escaldes-Engordany comprova un certificat Covid digital. | L.L.

La Unió Hotelera d’Andorra (UHA) va afirmar ahir en un comunicat que ha rebut una resposta institucional negativa a les demandes de la restauració amb relació a l’ampliació dels aforaments permesos als bars i restaurants, després d’haver transmès el seu descontentament al Govern durant la reunió de fa gairebé un mes. En aquest sentit, el sector torna a reivindicar a l’Executiu l’ampliació de l’aforament i la consideració de noves ajudes econòmiques que permetin una millora de les condicions actuals d’un dels àmbits més castigats des de l’inici de la pandèmia.

Segons el comunicat de l’UHA, el Govern considera que no pot acceptar les demandes de la restauració amb la finalitat d’evitar un precedent al qual es puguin acollir altres sectors de l’economia i indica que els hotels i els restaurants no són els únics afectats per les mesures de restricció. Davant aquestes afirmacions, el director de l’UHA, Jordi Pujol, va assenyalar que «el 90% dels sopars d’empresa es van anul·lar i, si s’afegeix que tan sols es permet un 60% d’aforament, la baixada d’ingressos és molt més considerable», per tant, «si el 40% de la facturació de desembre depèn d’aquests sopars, no és estrany que tornem a demanar ajudes». En la mateixa línia, el comunicat de l’UHA va manifestar que les restriccions afecten directament a l’àmbit de la restauració, ja que concentra el servei en unes hores molt específiques del dia.
Pel que fa a les ajudes indirectes, l’Executiu tampoc va acceptar la petició de la reducció dels preus dels lloguers dels locals. Davant aquesta negativa, Pujol es va queixar que «si només podem admetre a una mica més de la meitat de la gent que permet un local, no està bé que estiguem pagant pel 100% de l’espai que tenim llogat».

D’altra banda, amb relació a l’afectació del virus, Pujol va indicar que «al principi vam acceptar les restriccions perquè no sabíem com afectaria l’òmicron», però després d’uns mesos «hem vist que no ha provocat l’increment de la pressió hospitalària i seguim amb les mateixes restriccions que amb onades anteriors». En aquest sentit, la Unió Hotelera insisteix a actuar d’acord amb la situació sanitària a temps real per salvar els restaurants. A més a més, «a falta d’un mes i mig de finalitzar la temporada d’hivern, que és vital per a nosaltres, el Govern ens diu que el 8 de febrer vol celebrar una altra reunió, però creiem que és una data molt allunyada i necessitem que s’apliqui un tracte diferent al nostre sector», va assenyalar Pujol.

Finalment, el director de l’UHA va afirmar que «una de les mesures que també ens fan molt mal és la separació d’un metre i mig entre comensals; si guanyéssim mig metre, pujaríem a un 75% dels ingressos, en comptes del 60% que propicien les mesures actuals», va dir Pujol. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT