PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La restauració es ressent de les restriccions de cara a Cap d’Any

Alguns establiments han patit cancel·lacions que arriben al 80%

Per Àlex Pont

Un grup d’amics celebra un sopar a l’època de Nadal.
Un grup d’amics celebra un sopar a l’època de Nadal. | Ricard Cugat

Als restaurants se’ls dibuixa un camí complicat per recórrer des d’avui fins després de Cap d’Any amb relació a les restriccions d’aforament i horaris establerts per llei davant la proliferació dels contagis. El Govern va recordar durant el passat Consell de Ministres que el sector podria allargar els horaris fins a les 03.00 hores, però amb un màxim de sis comensals per taula a l’interior dels establiments. A més a més, els sopars d’empresa queden prohibits, no es pot accedir als restaurants sense verificar prèviament el passaport covid, es recomana no interactuar amb persones d’altres grups i treure’s la mascareta tan sols per menjar i beure.

Pel que fa a alguns exemples sobre com està afectant aquesta onada del virus i les seves conseqüències, la responsable de l’Enoteca d’Andorra, Cati Guillermo, va afirmar que «donem per perduda la temporada de Nadal i Cap d’Any», ja que s’han anul·lat fins a un 80% de les reserves al seu establiment per causes de restriccions d’aforament i per la por envers l’increment dels contagis. «El mes de novembre va anar molt millor que desembre i això és un fet insòlit; si cobrim les despeses i podem pagar els proveïdors ens podrem donar per satisfets». Ara com ara, l’Enoteca, situada a Escaldes-Engordany, té un total de dues reserves confirmades de cara a Cap d’Any i «no preveiem que res canviï fins que s’aixequin de nou les restriccions, ja que la gent se sent molt alarmada per les mesures imposades pels governants; per aquestes dates ja estaríem plens, però esperem que l’any que ve millori la situació».

De la mateixa manera, la Borda Raubert, situada a la carretera d’Arinsal, ha experimentat un seguit de cancel·lacions durant tota la setmana de Nadal i de cara a Cap d’Any, segons la propietària, Dolors Pal, «molta gent està anul·lant les reserves perquè està espantada i no vol córrer el risc de passar les festes confinades per un sopar». Des del restaurant van declarar que no treballen al 100% durant aquesta temporada i que els sopars d’empresa s’han cancel·lat totalment. Pal, va destacar que «tot i això, ens surt a compte obrir i tirarem endavant».

Pel que fa al servei de càtering, el director del grup Exe Prisma, Ramón Ripoll, va explicar que «durant la setmana que ve, els serveis s’han reduït de vuit a tres a causa de la reducció de l’aforament, ja que teníem reserves d’esdeveniments que incloïen més de 20 persones». Per tal de resoldre aquesta situació, han intentat reubicar els clients a establiments més reduïts. «En una època normal trobaríem que la demanda de càtering i reserves als restaurants seria creixent, però estem experimentant una frenada; pel que fa a gener, queda a l’aire», va recalcar Ripoll. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT