PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El 60% de la comunitat educativa s’ha sotmès als tests d’antígens

De les 2.507 persones que s’han fet la prova ha sortit un positiu, un docent que es va aïllar

Per El Periòdic

La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, va ressaltar en les declaracions que va realitzar ahir a la tarda a l’edifici administratiu del Govern el percentatge de consentiment per a fer els tests ràpids d’antígens, que va ser «pràct
La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, va ressaltar en les declaracions que va realitzar ahir a la tarda a l’edifici administratiu del Govern el percentatge de consentiment per a fer els tests ràpids d’antígens, que va ser «pràct | SFGA/JAViladot

La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, va ressaltar en les declaracions que va realitzar ahir a la tarda a l’edifici administratiu del Govern el percentatge de consentiment per a fer els tests ràpids d’antígens, que va ser «pràcticament d’un 60% tant per a adults com per a alumnes».


La ministra va agrair a les 2.507 persones que es van decidir cribrar en la jornada d’ahir entre alumnes, personal docent i altres treballadors i col·laboradors educatius, destacant que es van «realitzar tots els cribratges que estaven previstos». D’entre tots aquests, va sortir un positiu; es tracta d’un docent asimptomàtic i que Salut va posar immediatament en aïllament i a l’espera de realitzar-li durant el dia d’avui les proves TMA per confirmar els resultats, i els rastreigs pertinents dels casos que hi puguin derivar.


Tot i aquest positiu, Vilarrubla va descriure l’inici del curs escolar com un dia de «molta normalitat i de moltes ganes de tornar a l’escola», ja que «6.800 alumnes» van retornar a les aules, sent aquests de la maternal i primera ensenyança dels tres sistemes educatius del país. Pel que respecta a futurs cribratges, la ministra va informar que per «garantir que aquesta presencialitat s’allargui el màxim possible», els tests «es realitzaran cada 15 dies, mantenint així la dinàmica del curs passat de realitzar-los molt sovint».
D’altra banda, respecte a una flexibilització futura de les mesures que hi ha actualment per la pandèmia, Vilarrubla va assegurar que «ens agradaria que no hi hagués mascaretes a les aules», però va advertir que si es vol ser més lax tot «depèn dels resultats dels cribratges». A més, va aclarir que aquest és un tema «que s’haurà d’analitzar amb Salut», a banda d’emfatitzar que «no hi ha un nivell d’incidència marcat per saber quan es podrà treure’s la mascareta» a dins les classes, però «si la situació continua com ara a les escoles i al país es pot arribar a plantejar».


La ministra també va fer declaracions sobre el percentatge de professors no vacunats. Per una banda va voler destacar les mascaretes a les aules com un element per «garantir una part de la seguretat», i també va fer una crida esperant que «cada cop més gent vagi vacunant-se». A més, per a l’hora de l’esbarjo, nova mesura i que tornarà a ser com abans de la pandèmia, Vilarrubla va reafirmar que no es realitzaran en aquest sentit canvis en possibles confinaments que es «perquè ara són a l’aire lliure». La titular d’educació, també va fer menció a les activitats extraescolars declarant que «aprofitarem les dinàmiques dels cribratges per passar-les a les activitats» i també va remarcar que en aquestes «si es demanarà la mascareta perquè es barregen molts alumnes de diferents cursos».


Tot i que la ministra Vilarrubla no va fer declaracions sobre la comunitat universitària, els alumnes de l’UdA també van encetar ahir el seu nou curs. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT