PUBLICITAT

Canillo

Espot diu que el laboratori es farà «si el Govern ho vol i Grifols ho vol»

El cap de Govern defensa la solidaritat de la societat andorrana per gestionar la pandèmia

Per El Periòdic

El cap de Govern, Xavier Espot, saluda a un grup d’assistents a la Homilia de Meritxell, ahir al matí
El cap de Govern, Xavier Espot, saluda a un grup d’assistents a la Homilia de Meritxell, ahir al matí | SFGA/CESTEVE

El cap de Govern, Xavier Espot, va declarar ahir, després de l’homilia al Santuari de Meritxell,  que el projecte del laboratori de  Grifols «és absolutament positiu per a Andorra i per a Ordino i es durà a terme si el Govern ho vol i si Grifols ho vol». Així va respondre quan se li va preguntar per la farmacèutica catalana i va admetre que és «una oportunitat que s’ha extret de la gestió sanitària de la pandèmia». Espot va reconèixer que Andorra necessita «diversificar la seva economia» perquè, encara que no vol «deixar de banda els nostres sectors econòmics tradicionals», amb aquests sectors no es pot «créixer econòmicament al ritme que voldríem». A més, el cap de Govern va emfatitzar que «si volem créixer, hem de diversificar la nostra economia». 

En aquesta línia Espot va ser contundent amb els valors dels sectors, destacant que han d’estar alineats, per exemple, amb la transició energètica o, amb el leitmotiv de l’homilia, la solidaritat. Uns principis amb els quals va voler remarcar que «no es tracta de diversificar per diversificar, es tracta de diversificar bé i Grifols està perfectament alineat amb l’objectiu de diversificació econòmica», afegint que el centre crearà sectors punters que atreguin personal qualificat. A més,  el cap de Govern va aclarir respecte al conveni d’Oviedo que se signarà i ratificarà, i va avançar la creació d’una llei que garanteixi la seguretat en el camp de la biomedicina.

Un altre eix que es va tractar a l’homilia a Meritxell va ser el de l’equilibri ecològic. Un aspecte que, com va defensar el cap de Govern, «portem amb ell des de 2015 quan vam promoure tant la Llei de transició energètica i lluita contra el canvi climàtic, i la Llei de biodiversitat». Espot va afegir que «Andorra és reconeguda internacionalment pel valor que aporta a la lluita contra el canvi climàtic».  
D’altra banda, Espot també va celebrar el contingut i la forma de com es va transmetre l’homilia, per part del copríncep episcopal, Joan-Enric Vives. Així, va voler destacar «les referències històriques, que apel·len a la nostra història, tradició i patriotisme sent un homenatge al Principat d’Andorra».

Espot va reconèixer que «hi ha valors que van més enllà dels pròpiament cristians i que són valors universals que tothom pot fer seus». Un dels motius en l’eucaristia va ser la pandèmia i  com aquesta  «ha servit per demostrar que la societat andorrana és una societat cohesionada, cívica i solidària». A més, Espot va voler englobar dins d’aquests valors «a les persones que no són cristianes, però també són solidàries». En aquest sentit, Espot va destacar que la solidaritat no és un valor exclusiu del Govern sinó «també de cadascuna de les persones del nostre país» i va reafirmar que governar en pandèmia «és difícil, però és més fàcil amb els nostres ciutadans».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT