PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Nova activitat al llac d’Engolasters per observar la pluja d’estels

La proposta que organitza FEDA Cultura ja té l’aforament complet

Per El Periòdic

Una imatge d’una activitat anterior a Engolasters.
Una imatge d’una activitat anterior a Engolasters. | FEDA

L’observació de la pluja d’estels que tindrà lloc avui, ha esdevingut ja una activitat clàssica i molt popular de les nits d’estiu a Engolasters. Un any mes, FEDA Cultura organitza aquesta proposta amb els astrònoms del Parc Astronòmic Montsec per guiar els participants en una observació habitual per aquestes dates.

Les Llàgrimes de Sant Llorenç també són conegudes com els Perseids, per la seva posició al cel, en referència a la constel·lació de Perseu. Es tracta en realitat d’una pluja de meteors de la cua de pols còsmica del cometa Swift Tuttle, que es pot veure des de mitjan juliol, però que té l’apogeu avui amb fins a 100 meteors per hora, segons l’any.

Abans de l’observació de les fugisseres, els assistents gaudiran de la visita inèdita al camí que s’està oferint en les diferents activitats del programa de les nits d’estiu als museus. L’hora de trobada serà a les 21.30 hores a la casa dels guardes.

Les sis activitats que FEDA Cultura ha sumat a l’esdeveniment de les nits d’estiu als museus estan tenint una gran acollida per part del públic, que ha valorat positivament les propostes singulars que lliguen la història de la principal infraestructura hidràulica del Principat a l’entreteniment i la sensibilització, a través de la cultura i la ciència. De fet, la que tindrà lloc avui, té l’aforament complet, segons van informar amb un comunicat des de FEDA Cultura.

Totes les propostes que organitza aquesta corporació són gratuïtes i estan adaptades a la situació sanitària. A banda de respectar totes les mesures de prevenció i de seguretat, per a poder assistir a les activitats s’ha de fer una reserva prèvia obligatòria per garantir l’aforament limitat. Tanmateix, des de FEDA Cultura recomanen portar una llanterna i una manta o estoreta per poder seure a terra i gaudir d’aquesta proposta tan singular, com és l’esdeveniment astronòmic de les Llàgrimes de Sant Llorenç. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT