PUBLICITAT

Encamp serà el primer comú a reduir la cessió del sòl al 0%

Els pressupostos contemplen la construcció d’un telefèric «més petit que el del Pic de Carroi» a Engolasters

Per Irene Mas Fàbrega

Entrada del comú d’Encamp.
Entrada del comú d’Encamp. | Arxiu ANA

En aplicació de la Llei de mesures urgents en matèria d’arrendaments de finques urbanes i millora del poder adquisitiu que va presentar el Govern fa, aproximadament, dos mesos, el Comú d’Encamp va anunciar ahir durant l’esmorzar de Nadal telemàtic que es va celebrar amb els mitjans de comunicació, que serà el primer a aplicar la reducció temporal del percentatge de cessió obligatòria de sòl per a habitatges destinats al mercat de lloguer, al 0%. Tal com va explicar el cònsol menor de la parròquia, Joan Miquel Rascagnères, «ja vam ser els primers a reduir el concepte al 5% amb l’objectiu de donar un impuls als promotors perquè fessin habitatge de lloguer. Estem molt contents amb la llei que es va votar al Consell, ja que la nostra voluntat era anar més enllà d’aquest 5%».

En la mateixa línia, Rascagnères va apuntar que serà avui, durant la sessió de Consell de Comú, que en el context de l’aprovació dels pressupostos pel 2021, s’impulsarà la reducció del 5 al 0%. El cònsol menor també va informar que «la política d’habitatge la impulsarem dins del marc de les competències del comú», però va afegir que «ja estem en converses amb promotors disposats a fer habitatges de lloguer a Encamp. Pensem que els interessats entraran les peticions a partir del 2021». En concret, Rascagnères va informar que els propietaris dels futurs immobles són privats i que, en aquest sentit, «no ens correspon a nosaltres explicar la localització dels edificis». Tot i això, la cònsol major, Laura Mas, va explicar que «dels tres possibles projectes que hem estat parlant i que segurament tiraran endavant, dos d’ells, d’entrada, tenien la intenció de posar-se a la venda i finalment seran edificis de lloguer aportant, així, molts més pisos al mercat». Mas també va especificar que els pisos de nova construcció en qüestió, que seran entre 50 i 60, «s’integraran, totalment, al teixit urbà de la parròquia».

Per altra banda, l’aprovació dels pressupostos per a l’any vinent també contempla aspectes com la construcció d’un telefèric a Engolasters. En aquest sentit, des del comú promouran un concurs d’idees durant el primer trimestre del 2021 que serveixi per recollir propostes per «impulsar l’activitat a la zona». Una vegada s’implementi l’activitat determinada, els tècnics la valoraran i determinaran quin tipus de giny farà falta col·locar. Igualment, però Rascagnères va voler apuntar que «serà un telecabina molt més petit que el que es vol instal·lar al Pic de Carroi».

També es preveu l’adjudicació i l’inici de les obres del nou parc de la parròquia. Pel projecte, el comú destinarà dos milions d’euros de l’import total a les tasques que es desenvoluparan al llarg del 2021 i quatre milions per les que es duran a terme el 2022, tenint en compte que la intenció del Comú d’Encamp és que les obres estiguin acabades l’estiu de l’últim any esmentat. La cònsol major va apuntar que, en relació amb aquest projecte, ahir ja van mantenir la primera reunió amb arquitectes i tècnics «per treure el plec i començar a construir-lo tan aviat com es pugui». Els pressupostos també inclouen l’aposta per a l’embelliment dels nuclis antics, tenint en compte que segons Mas, «ens hi vam comprometre i és important», i la reordenació i l’embelliment de les voravies de la parròquia. Sobre el Pas de la Casa, Mas va concretar que tenen sobre la taula les obres d’embelliment de l’avinguda Sant Jordi i l’habilitació d’una zona destinada a l’estacionament d’autobusos.

El pressupost per l’any vinent també contempla el concurs per a la concessió de les pistes que, segons va explicar Rascagnères, consta de dos passos. Primer cal fer el rescat de l’actual concessió per després poder fer el concurs. En aquest sentit, el comú va informar que està acabant de tancar els termes del rescat i asseguren que tenen la plena col·laboració de Saetde. El rescat consistiria en una indemnització econòmica a Saetde pels 17 anys que encara li resten de concessió. En aquest sentit, el cònsol menor va indicar que una vegada es tinguin fixades les condicions del rescat, analitzaran com finançar-lo, però va apuntar que es podria arribar a incloure al nou concurs i «que sigui el nou adjudicatari qui hi hagi de fer front». Tot i això, des del comú van manifestar que esperen que Saetde es presenti al futur concurs perquè serà un dels bons candidats.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT