Search
Close this search box.

Les agències de viatges perden el 95% de reserves a l’hivern

Les mesures dels països veïns no els afecten tant com a altres sectors

La vicepresidenta de l’Associació d’Agències de Viatges d’Andorra (AAVA), Maica Terrones, va explicar a EL PERIÒDIC, que enguany, en comparació amb l’any passat, calculen una diferència en el volum de reserves tramitades a través de les agències tant receptores com emissores del país del 95% negatiu per a la temporada d’hivern. En aquest sentit, va apuntar que «tenim algunes demandes, però les reserves no s’acaben de tancar perquè la gent està pendent de l’evolució de la situació sanitària» al país. En concret, va apuntar que la majoria de reserves que encara no estan confirmades s’han efectuat des de zones com els països nòrdics, Alemanya o el Regne Unit.

En relació amb les mesures relacionades amb la prohibició de la mobilitat dels ciutadans de Catalunya i de França fora dels seus territoris que podrien allargar-se fins al 2021, Terrones va explicar que «al sector de les agències de viatges no afectaria tant com a altres sectors com el comerç o l’hostaleria» perquè els visitants dels països veïns es consideren de proximitat i poques vegades viatgen al Principat a través d’agències. Igualment, la vicepresidenta de l’AAVA va remarcar l’afectació «important» que comportarien les limitacions de mobilitat al país en global i va opinar que «s’hauria d’incidir amb les altres comunitats autònomes que potser sí que tenen facilitat per desplaçar-se a Andorra pel pont, per Nadal o quan sigui». 

Pel que es refereix a l’activitat estricta de les agències, doncs, Terrones va apuntar que ja treballen de cara a la primavera i l’estiu del 2021.

Assegurances pels viatgers

Tot i el poc moviment en relació amb les reserves, Terrones va explicar que l’activitat del sector de les agències no està aturada: «Estem buscant alternatives i accions perquè la gent pugui tornar a viatjar amb seguretat». Així, va concretar que les agències de viatges del país han posat a disposició de les persones que vinguin o les que s’hagin de desplaçar fora del Principat que operin amb turoperadors, una assegurança «amb totes les garanties d’assistència Covid-19 que ofereix, sobretot, l’estada dels nostres clients sense cap risc, ja que inclou totes les cobertures sanitàries i les despeses que es puguin derivar d’un contagi del virus, el tema de l’aïllament, la quarantena d’estada a Andorra o el fet d’haver de ser repatriats».

Balanç de la primera onada

Terrones va explicar, també, que durant la primera onada de Covid-19 el sector es va veure igual de perjudicat que durant la segona onada del virus, ja que no ha aconseguit recuperar-se en l’àmbit econòmic en tot aquest temps tot i la treva dels primers mesos d’estiu, des de l’inici de la pandèmia. Igualment, va apuntar que «la diferència entre els dos períodes de temps és que les agències emissores, durant la primera onada, vam tenir un volum de feina molt important perquè vam haver de desfer totes les reserves que ja teníem tancades». Va apuntar que això va comportar moltes hores i no va generar cap benefici econòmic. Terrones finalment va explicar que actualment encara treballen en algunes d’aquestes cancel·lacions tot i que ja miren el futur.

Comparteix
Notícies relacionades
Comparteix
El més destacat
Publicitat
Entrevistes destacades
President de la Comissió d’Estudi de Creixement Sostenible
Cònsol major d’Escaldes-Engordany
Cònsol major de Sant Julià de Lòria
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu