PUBLICITAT

Finances

Govern té pendent recuperar gairebé 4 milions dels crèdits tous de la Covid-19

Segons un informe publicat avui, el percentatge de morositat dels préstecs concedits sota aquest programa és del 2,5%

Per El Periòdic

Uns sanitaris del país, en pandèmia.
Uns sanitaris del país, en pandèmia. | El Periòdic

El Govern d'Andorra ha avalat, fins ara, un total de 154 milions d'euros en el marc del programa extraordinari d'avals SARS-CoV-2, un pla específicament creat per  mitigar els efectes econòmics derivats de la pandèmia de la Covid-19. Així s'extrau del document publicat avui al Butlletí del Consell General, en què el ministre de Finances, Ramon Lladós, ha donat resposta a una pregunta parlamentària presentada pel conseller general socialdemòcrata, Pere Baró.

Segons les dades disponibles, el percentatge de morositat dels préstecs concedits sota aquest programa és del 2,5%. Una xifra detectada en els préstecs avalats que, segons sembla, se situaria per sota de les expectatives inicials. Així i tot, des de la cartera encapçalada per Lladós s'ha rebutjat facilitar els noms de les empreses que han estat beneficiàries d'aquest programa, al·legant motius de confidencialitat i protecció de dades.

En relació amb els avals ja executats, s'han dut a terme 138 operacions que sumen un import total de 4.150.860,39 euros. D'aquesta quantitat, s'ha aconseguit retornar una part, concretament 323.843,92 euros, mentre que el Govern encara té pendent de recuperar un total de 3.827.016,47 euros, que corresponen als 3,83 milions d'euros executats fins ara.

A més, s'ha informat que una part significativa dels crèdits tous concedits s'han reconvertit en avals bancaris, amb un període de retorn de fins a set anys. En aquest context, dels 90,1 milions d'euros inicialment prestats, encara queden pendents de retorn 58 milions d'euros, segons les dades facilitades.

Tanmateix, Lladós ha apuntalat que el Govern "continua treballant de manera activa per recuperar els imports que encara estan pendents de devolució", reafirmant així el compromís de l'Executiu "amb la gestió rigorosa dels recursos públics".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT