PUBLICITAT

Andorra la Vella

Una vintena de testimonis del cas 'Big Bang' declaren haver comprat cocaïna a la cambrera

Els declarants han confirmat que contactaven a l'acusada per adquirir entre un i 20 grams de droga

Per Paris Mameghani

La seu de la Justícia, a Andorra la Vella.
La seu de la Justícia, a Andorra la Vella. | EL PERIÒDIC

Tercer dia en el judici als processats i acusats de la trama policial 'Big Bang', la qual s'està desenvolupant a la seu de la Justícia durant tota aquesta setmana. Avui, però, ha sigut el torn per a les declaracions dels diferents compradors de substàncies estupefaents amb els quals havia traficat la principal inculpada, la cambrera. Val a dir que la majoria d'ells havien adquirit entre un a 20 grams de droga de la persona detinguda. 

D'aquesta manera, s'ha pogut observar en la sessió d'aquest matí el pas de prop d'una vintena de persones, de les quals la majoria han estat citades pel consum d'aquestes substàncies. Així, se les ha vinculat i figuren en la declaració pública que han manifestat prèviament els vuit acusats. Tots ells són residents al Pas de la Casa i són de diferents nacionalitats. 

Un dels testimonis ha assegurat que un dels implicats li facilitava el gram de cocaïna a 50 euros, mentre que un altre d'ells confirma que la droga que li subministrava un altre dels encausats era de 70 euros el gram. Un altre testimoni ha confessat que també havia rebut substàncies estupefaents d'un d'ells, i en una declaració anterior seva, va manifestar que es tractava de "gent molt xunga" la que podia estar al darrere. Aquesta persona també ha fet incís en el fet que era amiga de dos dels implicats, amb els que sovint es feia una cervesa.

D'altra banda, alguns d'ells només havien adquirit de la principal imputada una petita quantitat, com dos o tres grams de cocaïna o haixix. No obstant això, un d'ells s'ha vist increpat per la fiscal a l'afirmar que només havia recorregut als serveis de la cambrera "una o dues vegades", mentre que a la primera declaració de la imputada, aquesta va confirmar que li havia venut droga unes set o vuit vegades. Un altre dels interrogats ha comentat que aquesta li va facilitar entre cinc i sis pastilles d'èxtasis, al marge d'un gram de cocaïna i 10 d'haixix.  

A banda d'això, també ha sigut força rellevant les declaracions d'alguns coneguts de la cambrera, com un d'ells que ha ratificat que coneixia del seu tràfic i que aquesta li va aconseguir fins a 20 grams de cocaïna al llarg d'uns quants anys.  Una altra d'ells ha confessat que eren molt bones amigues des dels 18 anys, I que era com "la seva germana". Aquest testimoni ha afirmat que la principal inculpada havia travessat moltes dificultats a la seva vida, una d'elles "per haver de cuidar sola de la seva filla", ha assenyalat. Tot i això, opina que sortirà de la situació. 

Un dels declarants ha confirmat que consumia per anar-se'n als festivals i que es reunia amb la principal inculpada a través de WhatsApp per quedar al carrer. 

En aquesta línia, un dels educadors del centre penitenciari ha definit a l'acusada com una persona "molt vulnerable", de la qual va haver que recórrer a l'ajuda d'un especialista prèviament per tractar la seva depressió. Sobre altre dels enjudiciats, comenta el responsable que li "va anar molt bé la presó" i ha constatat la seva bona conducta. Un altre d'ells, va demanar "per pròpia voluntat un programa pel tractament d'addiccions", ha esmentat, treballant així el seu problema d'impulsivitat. 

Han passat a declarar, en darrer lloc, un grup de policies que havien estudiat la causa del cas, així com altres agents especialitzats en l'estudi de drogues. El primer agent confirma que en un dels informes policials es manegava un nom en concret com el possible intermediari dels diferents acusats i que era "molt recurrent" l'ús de missatges en clau entre els traficants i consumidors, com ara els termes "gallina", "blanca" i "verdes". 

"A la principal acusada se li van retirar 13 embolcalls de cocaïna, de 14 grams cada un, el dia de la seva detenció", ha seguit un d'ells. A més, l'agent també ha confirmat que se li va requisar haixix i pastilles d'èxtasis, sent la suma total de les substàncies d'uns 40 grams, una quantitat "molt elevada i no pensada així per al consum, sinó per a la seva venda", ha subratllat. "La detinguda també posseïa molts diners en efectiu, més de 5.000 euros", als quals s'afegeixen altres 11.000 confiscats a un altre d'ells. 

Finalment, pel que fa al codi que empraven els imputats, ha tornat a aparèixer el tema dels paraigües; és a dir, el símbol amb què presumptament els detinguts marcaven a la resta de traficants. D'altra banda, i en al·lusió a una pregunta directa de la defensa d'un dels acusats, la Policia ha confessat que "no consideraven més hipòtesis respecte a l'obtenció dels 11.000 euros trobats a un d'ells que no fos per droga".  

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT