PUBLICITAT

Andorra la Vella

El cas ‘Big Bang’ continua endavant amb la intervenció de quatre acusats més

El judici per la trama continua endavant i al llarg d'aquest dimarts han declarat alguns dels implicats i coneguts de la 'cambrera de la coca'

Per Paris Mameghani

La Seu de la Justícia, a Andorra la Vella.
La Seu de la Justícia, a Andorra la Vella.

La Seu de la Justícia ha viscut avui la segona jornada per avaluar als diferents acusats (i en aquests moments, detinguts) de la trama 'Big Bang'. Recordem, una de les intervencions policials més importants del país que va tenir lloc al Pas de la Casa i desmantellada el març de l'any passat. Així, ahir vam presenciar com la principal acusada, la cambrera d'un bar de la parròquia, va ser la primera a asseure's a la banqueta de Batllia per explicar i reconèixer cadascun dels fets, els quals no va negar, afirmant d'aquesta manera el tràfic de cocaïna i d'haixix perquè no "arribava a finals de mes". 

D'aquesta manera, avui s'ha reprès la causa per constatar les declaracions de tres dels altres set acusats en la trama. El primer d'aquests ha declarat que el vincle amb l'acusada és causat per la relació que mantenia el seu germà amb ella, els quals van ser parella. Un dels implicats en el cas també era amic seu, i l’imputat ha comentat que havia sigut consumidor de cocaïna. La fiscal ha destacat que ell mateix va manifestar que el seu últim consum havia sigut l’any anterior arran d’unes declaracions fetes el dia de l’aniversari del seu fill.

Així doncs, el declarant ha assegurat a la fiscal que mai va marxar del Principat, sinó que només va haver de marxar a Bèlgica per realitzar-se una operació mèdica. L’acusat ha negat que sàpigues que l’estaven investigant, però ha afirmat que va ser traficant de cocaïna fins al 2021 i tenia dos subministradors. Per altra banda, l’acusat percebia uns ingressos de 1.700 euros per la seva activitat il·legal, havia adquirit un cotxe d’alta gamma (un Audi Q5) i va haver de demanar ajudes a Govern per pagar “la beca d’estudis dels seus fills”.

Altrament, l'implicat ha reconegut que sabia que l'acusada es dedicava al tràfic de droga, i el coneixement de la seva detenció a partir d’uns comentaris que es van difondre al Pas. “No sé quin tipus de droga venia, però al poble es deia que traficava amb una mica de tot”, ha declarat. D’altra banda, ha negat que fos el principal subministrador de drogues d'un dels implicats i que va sentir "por" en assabentar-se de la notícia.

D'altra banda, sobre les 'galetes' que venia la cambrera, es fa al·lusió a un dels seus missatges per WhatsApp a unes "bolaches" que, segons l'imputat, era menjar de veritat i que li va requisar a l'acusada al seu domicili perquè "no en tenia i no en quedaven al supermercat". Sobre un informe de la Policia on figuren 21.000 euros en droga, confessa que no ha percebut mai dita quantitat per part d'ella.

El segon acusat en declarar ha destacat que la principal acusada era la seva veïna i ha afirmat que eren coneguts. Al mateix, temps mantenia una gran relació amb un dels altres set acusats del cas, i ha insistit que mai ha introduït al país ni traficat amb estupefaents, només que fos consumidor d'èxtasis i cocaïna. L'implicat ha afirmat que feia dos anys que no treballava i que va haver d'efectuar extres en negre per "poder-se mantenir".

A banda d'això, l'acusat ha reconegut que devia diners a un altre dels implicats, i que va caure en depressió, motiu pel qual va "voler buscar-se una nova vida" marxant a França. Tampoc li va anar gens bé, segons ha afirmat, raó per la qual va decidir tornar al Principat per aconseguir alguna feina. "Mai he venut droga, només la consumia de manera esporàdica", ha manifestat. Tanmateix, ha confessat que va facilitar cocaïna a la cambrera un parell de vegades durant el període de la Covid. No obstant això, s'ha mantingut al marge a la pregunta de la Fiscalia sobre si sabia que un dels traficants li subministres a ella.

Amb tot, l'imputat ha comentat que va haver d'augmentar la seva dosi d'haixix perquè estava malament amb la seva parella, i que va haver de marxar del Pas "donat que no estava bé psicològicament", i aquell poble era "un forat".

Finalment, han passat a declarat els dos últims acusats, i el primer d'ells ha recalcat que tenia diversos amics dels quals estan imputats al cas, sent una d'elles la principal involucrada, a la que ha descrit "com una traficant de cocaïna". Així, el declarant ha manifestat l'addició que va patir amb les drogues i que el van arrestar dos cops, sent un d'ells al 2021 i l'altre el 2023. Tenia, per tant, antecedents penals per consum de drogues.

Alhora, ha revelat que la cambrera li facilitava cocaïna per un import de 50 euros el gram i que, a més, li devia gairebé 500 grams d'haixix a l'acusada. D'un altre costat, ha afirmat que dos dels implicats eren consumidors habituals com ell i que "havia comprat estupefaents poques vegades". En darrer lloc, l'implicat hauria estat amenaçat per un d'ells per un deute que tenia, del qual era una quantitat petita. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT