Search
Close this search box.
Agències

La humanitat centra la 40a edició de la Universitat d’estiu i tardor

Les quatre ponències tindran lloc durant el mes de setembre

La nostra relació amb la genealogia, amb l’entorn natural, amb els canvis tecnològics i amb l’univers. Aquests seran els quatre eixos temàtics sobre els quals girarà la 40a edició de la Universitat d’estiu i tardor d’Andorra, que tindrà lloc el mes de setembre i que comptarà amb experts de renom com el paleoantropòleg Javier Bermúdez de Castro; l’antropòloga Frédérique Chlous; el catedràtic en medicina molecular Salvador Macip, i l’astrobiòleg Carlos Briones, informa l’ANA. 
Tots aquests experts, segons va posar en relleu el ministre de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, Ladislau Baró, oferiran «un menú molt atractiu» en uns actes que si bé no són «de masses», sí que són un espai «per a la reflexió de qualitat» sobre diferents temàtiques.
I és que tal com va comentar Baró, la universitat ha esdevingut al llarg d’aquests 40 anys un «mirall dels canvis i l’evolució que ha anat vivint el nostre país al llarg dels anys», tal com mostren les temàtiques que «des del punt de vista del rigor intel·lectual i acadèmic» han estat un punt de debat d’idees «molt intens». També va subratllar que aquesta cita ha tingut sempre «una mirada a Andorra, de vegades més obliqua i de vegades més centrada», però sempre amb una certa vinculació amb el país.
La temàtica d’aquesta edició serà la humanitat i l’evolució de la vida i les quatre ponències programades oferiran diferents visions sobre aquest tema general.

Així, la xerrada ‘Claus essencials de l’evolució humana’, que anirà a càrrec de Bermúdez de Castro i que tindrà lloc el 16 de setembre, «farà referència a la nostra posició com a espècie en l’arbre de la vida», segons Baró. Ja l’endemà, 17 de setembre, serà el torn de Chlous, qui sota el títol ‘La humanitat davant els límits del planeta’ centrarà la seva ponència en la relació humana amb el medi ambient. La Universitat d’estiu i tardor es reprendrà el 23 de setembre amb la ponència ‘Els humans moderns, passat i futur’ a càrrec de Macip, qui reflexionarà sobre com la tecnologia i les innovacions tecnològiques afecten la condició humana. I ja per cloure aquesta 40a edició Briones abordarà sota el títol ‘Humanitat i univers: paràmetres per a la vida i l’exploració’ la relació de l’ésser humà amb l’univers. 

Comparteix
Notícies relacionades
Comparteix
Notícies destacades
Publicitat
Enquesta
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu