PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Govern va «gairebé suplicar» entrar en el projecte de pisos de preu assequible de l'avinguda del Pessebre, segons Gili

Consens es mostra sorprès amb les propostes d’habitatge que inclou la candidatura adversària

Per Anna Mencos

Membres de Consens per Escaldes-Engordany, amb la cap de llista, Rosa Gili, davant la parcel·la on es faran els pisos de preu assequible.
Membres de Consens per Escaldes-Engordany, amb la cap de llista, Rosa Gili, davant la parcel·la on es faran els pisos de preu assequible. | A.M.

Una jornada més, Escaldes-Engordany va rebre les propostes de les dues candidatures que es presenten als comicis comunals del pròxim 17 de desembre.

Consens per Escaldes-Engordany - Habitatge / La número u de Consens, Rosa Gili, va parlar ahir d’una de les grans problemàtiques de la parròquia però també del país, l’habitatge. Gili es va mostrar sorpresa amb les propostes dels seus adversaris perquè parlen del projecte de pisos a preu assequible de l’avinguda del Pessebre, que «s’ha fet 100% des del Comú», apuntava la candidata tot afegint que «el Govern l’única cosa que ha fet és firmar per pagar-ne una part, i de moment no han fet res més».

En aquesta mateixa línia, la número u va exposar que «va ser gairebé una súplica el fet de voler plasmar la seva signatura» poc abans de les eleccions generals. Gili va detallar que quan ells van començar a treballar en aquest projecte, «el Govern no estava gaire content». Referent a les paraules del cap de Govern, Xavier Espot, en les que va mencionar que pràcticament l’Executiu els havia «rescatat» amb la seva participació en aquesta iniciativa, Gili va apuntar que «el Comú té diners. Havíem plantejat fer concessions i pagar-ho totalment des del Comú». Així ho va explicar l’actual cònsol major, acompanyada del número quatre de la llista, David Pérez, en la visita que va realitzar ahir al matí la candidatura a les obres dels pisos de preu assequible de l’avinguda del Pessebre.

La candidata també va manifestar que «nosaltres proposem mesures que penso que són molt més realistes i que aporten molt més». La primera és que a través de la revisió del Pla d’Urbanisme, volen obligar que hi hagi una part dels pisos de construcció nova que siguin de dimensions més reduïdes per oferir-los a preu assequible.

Paral·lelament, volen fer una rebaixa de l’impost de la construcció, sempre i quan es facin lloguers assequibles també. Des de la candidatura apuntaven que «la bola s’ha fet tan grossa» que ara afecta gran part de la població, i per aquest motiu, «intermediarem amb les entitats bancàries de cara ajudar al fet que la gent entri dins del mercat de l’habitatge de compra», apuntava Gili manifestant que «són les propostes més adequades per la problemàtica que hi ha ara mateix».

D’altra banda, el número quatre, va explicar que des de Consens demanaran un estudi del preu de lloguer que tindrà en compte criteris com la localització i l’antiguitat dels pisos. Pérez, també va apuntar que Consens estaria present a la manifestació per l’habitatge donant suport a la ciutadania.

Demòcrates + Acció + SDP+ Independents - Acció climàtica / El número 12 de DA + ACCIÓ + SDP + Independents, Gerard Queró, va explicar que l’acció climàtica és un punt molt important per ells, i per aquest motiu apuntaven que la volen incloure dins de les polítiques comunals per tal de revertir l’efecte del canvi climàtic: «Creiem que és responsabilitat de les administracions públiques de donar exemple i prendre mesures per tal de revertir i pal·liar aquests efectes». Des de la candidatura, proposen diverses mesures per convertir els espais públics de la parròquia en espais més verds, com per exemple amb «la creació de jardins verticals». De la mateixa manera, volen potenciar el transport públic, conservant el fet que sigui gratuït i també la coordinació amb la capital per fer-lo atractiu pels usuaris i fomentar-ne la seva utilització. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT