Mariano Cisterna té una vocació molt ferma: ajudar la gent a sentir-se millor mitjançant l’entrenament del cos. Després de deu anys treballant en un gimnàs, fa un any que va obrir Postural Andorra (www.posturalandorra.com), un espai d’entrenament integral on a més de millorar la forma física dels seus clients, els ajuda a aconseguir una vida globalment equilibrada.
–Quan i perquè decideix obrir Postural Andorra?
–Aquest gimnàs va néixer fa un any, quan decideixo deixar l’Urban Gym, per poder oferir la meva filosofia de treball: donar un servei d’entrenament esportiu preventiu, individualitzat i integral als meus clients.
–Parli de la filosofia de la qual neix la vostra proposta?
–Treballem a partir de la filosofia holística, tractem de manera integral a la persona. Primer, ens informem sobre com dorm, menja, si té família, com treballa, i li donem una guia individualitzada que integri tots els aspectes del seu dia a dia. Ara per ara, a Andorra no tenim competència.
–Les classes són individuals?
–Sí, i totalment privades. Utilitzem la sala d’entrenaments però també anem a domicilis quan és necessari. Intentem treballar diferents aspectes esportius a la vegada perquè el client sigui globalment equilibrat.
–Quin tipus de clients són els que teniu al centre?
–És molt variat. El client més petit té 12 anys i el més gran 91. En tenim que van en cadira de rodes i altres que són esportistes d’elit. També que són mestressa de casa i empresària.
–Veig que també oferiu un servei molt interessant per a les empreses. En què consisteix?
–Proposem als treballadors eines perquè puguin prevenir i combatre les males postures que poden derivar amb el temps en una patologia. Els ensenyem com asseure’s correctament, en quin tipus de cadira, com s’ha de treballar de peu i en quin moment poden fer els moviments. A més, ho poden fer sense interferir en la seva feina diària.
–Considera que ha d’haver química entre l’entrenador i el client perquè l’entrenament sigui efectiu?
–Nosaltres hem de ser flexibles i tenir el tacte que ens dona l’experiència per aconseguir treure el millor de cada client. Primer hem d’escoltar-lo amb atenció i percebre si està obert a canviar, perquè sinó, no aconseguim res. Aquesta és una part molt important. El millor exemple que tinc és treballar amb gent gran, de 88 o 91 anys. Quan es troben bé cognitivament, generen un canvi bestial. És molt perceptible. La flexibilitat i plasticitat del cervell no té edat.