Search
Close this search box.
Victoria Gómez Pérez

MARC CAMBEIRO

Professor i director de l'Associació Salsa Andorra

Els andorrans aprenen a ballar molt ràpid

Marc Cambeiro va crear l’Associació Salsa Andorra com a escola de ball per tal de promoure la seva passió: els ritmes llatins. Va ser fa sis anys i des de llavors, una cinquantena de persones són fidels assistents a les seves classes. Segons diu, tant la salsa com la bachata, ajuden a desconnectar de la rutina i aporten felicitat i alegria. També assegura que a ballar s’aprèn i que els andorrans ho fan molt bé. 
 
–Quin són els objectius de l’Associació Salsa Andorra?
–Bàsicament, fer classes de salsa i bachata. Volem fomentar i difondre la pràctica dels balls llatins, enriquir el nivell cultural i físic dels alumnes i participar activament en esdeveniments culturals populars, però de moment no participem en cursos. El què volem és simplement passar-ho bé.

–Com va néixer la idea?
–Doncs perquè em vaig enamorar d’una colombiana [riu]! Ens vam casar i vaig començar a ballar amb 19 anys. A partir d’aquí, vaig anar a Cuba i m’he format professionalment. Com vaig veure que aquí a Andorra no hi havia res relacionat amb la salsa, vaig decidir muntar l’Associació i ja portem sis anys!

–Què ballen?
–Salsa cubana i bachata, que la barregem amb la dominicana, que és molt joc de peus, la moderna, que inclou voltes, i la bachata sensual, que és més tècnica, però molt bonica i molt visual.

–On es troben?
–Tenim la nostra escola de ball, Salsa Andorra, que a mi m’agrada dir Associació. I també estem els dilluns al comú d’Escaldes-Engordany i els dijous al Centre Cultural la Llacuna. 

–Com es divideixen els nivells?
–Tenim tres nivells: iniciació, intermedi i avançat. La idea és que la gent vingui, ho provi sense compromís, i si li agrada, s’apunti. Tothom pot venir a passar una bona estona. Per això no ens interessar a nivell competició; el què volem és que la gent vingui a desconnectar després de la feina i ho passi bé.

–Què aporten els balls llatins al cos?
–Tot! Felicitat, alegria, cardio… ho fas tot, però sobretot diversió. Tothom que ve a l’Associació ho diu. Al cap i a la fi, som com una gran família.

–El ritme es duu a la sang o s’aprèn?
–Es pot aprendre. Hi ha gent que ve i el primer dia diu «sóc arítimic!». Sí que és cert que al principi costa, però després, amb paciència i esforç, s’aprèn i es converteix en una passió. 

–Què tal ballen els andorrans?
–Després d’estar amb mi, súper bé! [riu] Hi ha de tot. Ve gent que arriba amb una base i els hi resulta més fàcil i gent que no s’ha mogut mai, però aprenen ràpid.

–Podem dir que els andorrans tenen ritme, doncs?
–Sí, sí. Tant de salseo com de bachateo

Comparteix
Notícies relacionades
Altres protagonistes
Guanyadora del Gaudí a la millor direcció artística
President de la Comissió d’Estudi de Creixement Sostenible
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu