Canillo és la parròquia d’Andorra amb més extensió de territori, tal com va recordar el candidat a cònsol major de la llista de Demòcrates + Indepedents de la parròquia, Jordi Alcobé. Per aquest motiu, és encara més important «protegir, cuidar aquest territori i continuar amb el model de creixement sostenible» impulsat per l’actual mandat de Francesc Camp. En aquest sentit, Alcobé va celebrar la limitació de la construcció que el Comú ha aplicat a través de la modificació del POUP i va defensar la importància d’anar més enllà, per exemple especificant la construcció en el cas de les bordes. «No només establir el nombre màxim d’aquestes», com s’ha fet a la vall d’Incles, sinó també que siguin homogènies pel que fa a la imatge i tipus de construcció: «la pedra, la cobertura, l’ús de la fusta en lloc del formigó», va detallar el candidat a cònsol major. Paral·lelament, va anunciar ajuts per al foment de les parets de pedra seca, perquè «són un complement real de la construcció agrícola i artesanal del país».
Alcobé també va recordar que hi ha certes zones naturals de la parròquia, com la vall d’Incles, la del Riu i la de Montaup, on cal «indicar encara més» amb les limitacions, preservant unes construccions «més acotades, restrictives i integrades a l’entorn».
El candidat a cònsol va fer aquestes declaracions des d’Incles, en l’acte de campanya d’ahir. Precisament, va manifestar, «Incles és un exemple de com crear valor en una vall, incidint més en la qualitat que en la quantitat», també en clau de turisme. L’objectiu «essencial del programa de DA», va afegir, és poder «integrar el turisme, la construcció, l’agricultura i les valls, perquè tot pugui conviure».