El Comú d’Encamp ha acollit aquest divendres al matí una reunió de treball entre la cònsol major, Laura Mas, i el ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres, per avançar en la preparació i organització del 12è Congrés mundial de turisme de neu, muntanya i benestar. Precisament, la sostenibilitat i el benestar seran dos elements claus dels debats de l’esdeveniment, que aquest any introdueix per primer cop el terme benestar a la seva nomenclatura.
La jornada tindrà lloc els dies 20, 21 i 22 de març del 2024 a Encamp i comptarà amb més de 20 ponents internacionals que exploraran les noves tendències del sector posant el focus en l’oferta d’experiències sostenibles i de benestar.
En aquesta edició, en què s’espera la participació de més de 350 professionals del sector turístic, professionals de primer nivell i múltiples representants institucionals, es debatrà sobre qüestions com la sostenibilitat com a eix pel desenvolupament del sector turístic, la diversificació turística i els productes turístics emergents del turisme del futur per respondre a les noves demandes dels viatgers, la IA aplicada al sector turístic, entre d’altres.
Organitzat pel Govern i el Comú d’Encamp, juntament amb l’Organització Mundial del Turisme (OMT), el congrés compta també amb el suport dels altres comuns i amb dos patrocinadors principals: Andorra Telecom com patrocinador tecnològic i Creand com patrocinador de plata.
Mas ha destacat la importància de tornar a rebre el congrés en un moment en el qual des del Comú «es treballa intensament per diversificar l’economia», en inversions i accions que ajuden a impulsar el sector turístic, «Encamp vol ser capdavantera en la modernització i l’envelliment de la parròquia i en generar sinergies entre el sector públic i privat per ajudar a un desenvolupament econòmic sostenible».
Per la seva banda, Torres ha recordat que les destinacions de muntanya han de disposar d’una nova prospectiva i estratègia per innovar, diversificar i millorar la qualitat i competitivitat de l’oferta turística. Per aquest motiu, «es tractaran els efectes i els desafiaments generats pel canvi climàtic, la competència global i l’estacionalitat en àrees de muntanya, i com trobar solucions conjuntes per millorar la qualitat turística».
En aquest sentit, ha afegit que «l’embranzida que el turisme de benestar ha fet darrerament mostra clarament la importància que el visitant dona a la salut i al benestar. El turista relaciona directament la sostenibilitat de la destinació amb la seva oferta turística».
Per tractar els temes que afecten els territoris de muntanya, «el congrés reunirà professionals internacionals de referència per debatre conjuntament models i experiències que es promouen a tot el món», ha conclòs el ministre.