Search
Close this search box.

El termini de presentació de l’IS es prorroga fins al 31 d’agost

Tributs reconeix problemes informàtics i un gran nombre de declaracions el juliol

El Ministeri de Finances va aprovar ahir prorrogar el termini de presentació dels formularis declaratius de l’impost sobre societats (IS) i l’impost sobre la renda dels no-residents fiscals fins al 31 d’agost, a causa dels problemes informàtics que ha patit el Departament de Tributs i Fronteres. En el cas de l’impost general indirecte (IG), el termini es manté fins al 31 de juliol, tal com estava previst, perquè la majoria dels obligats tributaris ja han fet la declaració sense problemes, mentre que en el cas de l’IS la majoria encara no havien pogut portar-la a terme.

El Departament de Sistemes Informàtics del Govern, segons va assegurar ahir l’Executiu en un comunicat, està treballant «intensament» per solucionar les incidències tècniques de la plataforma informàtica de Tributs amb la voluntat que funcioni normalment en el termini més breu possible. «S’estan mirant de resoldre els problemes informàtics, però ja sabem que n’hi ha i n’hi haurà, sobretot en un procés com aquest en què tot depèn precisament de la informàtica», va precisar l’ahir ministre Portaveu, Albert Font.

Finances va argumentar que el mes de juliol és un període en què es concentra un gran nombre d’obligacions de presentació de declaracions i que els darrers dies la seu electrònica del Govern havia tingut incidències que no han permès que es presentessin amb normalitat les declaracions. També està obert el procés per l’IRPF, però en aquest cas el període abraça fins al 30 de setembre.

CDI amb Holanda

D’altra banda, el Govern ha aprovat la signatura i posterior ratificació del Conveni entre el Principat i els Països Baixos per eliminar la doble imposició en matèria d’impostos sobre la renda i el capital i prevenir l’evasió i l’elusió fiscal (CDI). Un cop signat el conveni per ambdues parts es trametrà al Consell General i als coprínceps.

Les negociacions d’aquest conveni tenen origen el 2009, amb la signatura d’una declaració política de compromís d’estudiar i avaluar l’oportunitat del CDI entre els dos països. La darrera ronda de negociacions amb les propostes dels dos països va tenir lloc per via telemàtica l’octubre del 2021. El text es va acabar tancant entre novembre i desembre del 2021 i es va rubricar de manera virtual el 2 de juny passat.

Actualment, són 13 els convenis negociats per evitar la doble imposició i prevenir l’evasió fiscal amb els Emirats Àrabs Units, Espanya, França, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Portugal, Xipre, San Marino, Hongria, República Txeca i els Països Baixos. Resten pendents els d’Hongria i Croàcia.

Comparteix
Notícies relacionades
Comparteix
El més destacat
Publicitat
Entrevistes destacades
Secretari d’Estat de Transició Energètica, Transport i Mobilitat
Exdirector de l’Institut d’Estudis Andorrans i historiador
Presidenta de la Societat Andorrana de Ciències
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu