Search
Close this search box.

Ull Nu inaugura un projecte per a recolzar els guionistes

El Festival se celebrarà entre el 9 i el 14 de maig a Andorra la Vella

El Festival Ull nu celebrarà enguany la seva desena edició entre el 9 i el 14 de maig a Andorra la Vella, amb un nou projecte per a donar suport a la creació de guions d’aprenentatge, l’Ull Nu Lab. Així doncs, s’han presentat a concurs 42 guions, i d’aquests se n’han elegit 8. Els guionistes podran aprofitar la seva participació en sessions de treball per a «polir les versions presentades al Festival. Per a fer això comptarem amb dos tutors excepcionals, la Neus Ballús, directora de cinema catalana» i el cineasta espanyol Chema Garcia Ibarra», va explicar ahir el director del festival, Héctor Mas.
A més, va posar èmfasi en el fet que aquest projecte és una oportunitat única tant pels guionistes com pel mateix festival en si, ja que en els crèdits del projecte final que surti posarà el segell del Festival. Així doncs, Mas va explicar que l’Ull Nu Lab era una retroalimentació, ja els guions que enguany es veuen al festival és possible que  tornin al festival en anys posteriors com a projectes.
Aquest és només un exemple dels actes que es podran veure a la capital del país durant els dies que durin el Festival. Cal destacar a més, que enguany el cinema francòfon, ja que és el primer any que es podrà comptar amb el Festival Cinemania de Quebec, a Canadà. Així doncs, aquests projectaran set films, a més de presentar-se la presència d’artistes que enriquiran el programa amb les seves intervencions, com el director del festival de Canadà, Guilhem Caillard, el director Guillauyme Lambert, les realitzadores Lawrence Côté-Collins i Zoe Pelchat i l’artista Louis-Phillipe Rondeau.

Així doncs, el festival estarà envoltat de diferents propostes culturals, com tota mena d’exposicions, instal·lacions, xerrades, concerts i fins i tot activitats familiars, com ja ve sent tradició any rere any.

Concurs/ Tot i així, el gruix del festival consisteix en la selecció de curtmetratges i llargmetratges del país i dels territoris veïns, com poden ser Catalunya, Aragó, Navarra, País Basc i Occitània. Aquest any s’han rebut 671 propostes i se n’han seleccionat 23, entre elles 3 curtmetratges del Principat. Totes les projeccions tindran lloc a l’auditori del Centre de Congressos.
Així doncs, els films opten a concurs es distribueixen en diferents blocs. El primer se celebrarà el divendres 12 a les 20.30 hores, el segon serà el dissabte 13 a les 18.15 hores, i l’últim el mateix dia a les 20.15 hores. El diumenge 14 de maig a les 16.00 hores se celebrarà l’entrega dels guardons, on es repartiran 8.500 euros en premis, doblant-se així el premi econòmic respecte a les anteriors edicions.

Així doncs, el premi amb més dotació serà atorgat pel Govern d’Andorra al Millor Llargmetratge amb un valor de 3.000 euros. A més, es donarà el premi Jurat Jove al Millor Llargmetratge/curtmetratge, amb 700 euros, Consell General amb la millor obra amb 1.000 euros, Fòrum de la Joventut Andorrana per a la UNESCO a la Millor Fotografia amb 800 euros, el Jurat Carnet Jove al Millor Curtmetratge amb 500 euros, i per últim Ull Nu Lab de guió amb el mateix import. Cal destacar que els curtmetratges com els llargmetratges opten a endur-se el Premi Arxiu Nacional d’Andorra a la Preservació de la memòria històrica, dotat amb 1.000 euros i que tots els guanyadors rebràn un trofeu commemoratiu.

El jurat professional estarà format per la Dissenyadora de Vestuari Désirée Guirao, el director General i de la programació Festival de Cinemania-Montreal, Guilhem Caillar i el director general Cinémathèque de Tolousse Frank Loire. Per una altra banda, el jurat del Carnet Jove estarà representat per l’Àlex Llorens, Jane Claudine Cantor i Òscar Pichel. Els assistents a més podran escollir les seves obres preferides mitjançant votacions, i s’entregaran els guardons del públic al millor llargmetratge/migmetratge i al millor curtmetratge.

Altres activitats/ El Festival a més, organitza altres activitats com exposicions al Museu Bici Lab, on albergarà Liminal, de LP Rondeau, que romandrà oberta al públic del 10 de maig al 31. Per altra banda, la plaça del Poble i la Rambla Molines també acolliran altres exposicions. 

Les actuacions musicals seran, un any més, una de les cites imprescindibles del Festival. Per això s’ha convidat a Malísima el divendres dia 12 a les 19.45 hores, una artista de gènere no binari que tracta en els seus temes la sexualitat i la seva identitat de gènere. Gigi Morralla DJ Set serà el següent artista, on l’artista reivindica la morralla com a pràctica musical.  H

Comparteix
Publicitat
Notícies relacionades
Comparteix
El més destacat
Publicitat
Entrevistes culturals
Escriptor
Dramaturga i actriu
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu