Search
Close this search box.

La mostra de Robert Capa supera totes les expectatives

Amb més de 9.000 visitants, és la segona mostra més vista fins ara al Museu del Tabac

L’exposició Retrospectiva Robert Capa, que durant quatre mesos ha vestit les parets del Museu del Tabac, ha superat totes les expectatives de públic amb un balanç de 9.321 visitants. És la segona mostra temporal que més audiència acumula al museu després de la que va exposar al 2015 sobre els 125 anys de National Geographic, i que va sumar més d’11.000 visitants. 

La responsable de la mostra, Sílvia Fernàndez, va assegurar que la gran quantitat de públic que s’ha interessat per l’exposició de Robert Capa ha estat una grata sorpresa i creu que «com que molta gent ha sentit parlar alguna vegada del fotoperiodista, la curiositat els ha empès a veure les seves fotografies. De fet, fins hi tot ha vingut turisme estranger al museu només per veure l’exposició». També va admetre que «no esperàvem que vingués tanta gent perquè en d’altres ocasions havíem tingut mostres del també fotògraf Henri Cartier-Bresson i no havia generat tan bona acollida». 

La mostra, cedida temporalment per la prestigiosa agència de fotografia Magnum, ha estat vista per 670 escolars andorrans. Segons la responsable del museu «a vegades és difícil que els més petits s’interessin per la història però a través de les fotografies de Capa, sobre la Segona Guerra Mundial, la Guerra Civil espanyola o la guerra de la Indoxina Francesa, han pogut conèixer fets històrics d’una manera més atractiva». D’entre les visites guiades que el Museu del Tabac ha organitzat per als alumnes, Sílvia Fernàndez en va destacar la dels nens i nenes del Lycee Compte de Foix, que sobretot es van mostrar molt interessats en les fotografies captades a França. 

A l’exposició Retrospectiva Robert Capa no només s’ha pogut apreciar una selecció d’imatges dels principals conflictes que va cobrir la parella de reporters gràfics Endre Ern Friedmann i Gerda Taro sota aquest pseudònim, sinó també gran part dels retrats que van fer al seu cercle d’amistats, entre els que destaquen artistes com Pablo Picasso, Ernest Hemingway, John Steinbeck o Truman Capote. Durant els mesos de la mostra, el Museu també ha organitzat i participat en diverses activitats que han complementat l’exposició, com dues Nits d’estiu a l’agost, portes obertes amb motiu de les Jornades europees de Patrimoni, el Dia Mundial del Turisme i durant el Mercat Medieval Lauredià durant el setembre i les Jornades Capalauredianes a l’octubre. 

Una nova mostra a partir de dilluns
Després de l’èxit de la mostra sobre el fotoperiodista  Robert Capa, el Museu  del Tabac rep un nou inquilí a la sala d’exposicions temporals.  A partir de dilluns 11 de novembre, tothom que passi pel museu podrà gaudir de l’exhibició Fotografia científica. Es tracta d’un recull d’imatges de l’expert en ciència i fotografia Luis Monje, amb el qual els visitants podran descobrir des de l’univers que s’amaga al darrere de l’òptica d’un microscopi fins a animals salvatges captats en el seu hàbitat. L’exposició fotogràfica, produïda per la Universitat d’Alcalá i cedida durant quatre mesos a la instal·lació andorrana, és també un resum de la trajectòria professional de Monje, tot un referent en el món de la fotografia científica als països de parla hispana.

Comparteix
Notícies relacionades
Comparteix
El més destacat
Publicitat
Entrevistes culturals
Escriptor
Dramaturga i actriu
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu